PET DANA PRIJE

Vesna Pusić: Ne želim biti preokrutna, ali ako ne uđemo u EU nećete dobiti mirovinu!

 Dragan Matić / CROPIX

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić poručila je javnosti kako mora glasovati za ulazak Hrvatske u EU inače - neće dobiti mirovine.

- Ne bih htjela biti preokrutna, ali ako ne uđemo u Uniju, nećete dobiti mirovinu. Mogu vam ja biti antipatična, ali nemojte da vam bude antipatičan vlastiti život. O tome se radi! O glavu nam je, ljudi! Glasajte za budućnost ove zemlje - zavapila je šefica diplomacije za vrijeme gostovanja u eteru radija Antena Zagreb .

- Ako glasamo za neulazak u EU, taj tjedan gubimo kreditni rejting. Što znači da nismo u mogućnosti vraćati svoje dugove. Mirovine ovise o zdravoj ekonomiji. Ako ne možete vraćati dugove, rastu vam kamate. Stvari su vrlo jednostavne - objašnjavala je ministrica svoj stav.

U emisiji je također izjavila kako Hrvatska neće legalizirati marihuanu te kako su zakoni o lakim drogama u nadležnosti domaćeg pravosuđa. Pusić je naglasila kako je marihuanu ilegalno prenositi preko granice čak i u EU.

Kako je kazala ministrica, omjer građana koji želi ući u Europsku uniju trenutno iznosi 60 posto, 30 posto ih je protiv, a deset posto su neodlučni.

- Euroskeptici mogu utjecati na odluku 10 posto neodlučnih - kazala je Pusić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:53