BIVŠA MINISTRICA

Vesna Pusić o Milanovićevom ‘nevjerojatnom potezu‘: ‘Ovo kompletno mijenja izbore, vidjet ćete...‘

To će biti izbori koje će svi pratiti i kampanja neće biti dosadna. Izbori će biti između Milanovića i Plenkovića, dodala je

Vesna Pusić

 Bruno Konjevic/CROPIX

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić za N1 komentirala je odluku svog bivšeg šefa Zorana Milanovića da ide na parlamentarne izbore s SDP-om.

Pusić je rekla da su izbori sad postali zanimljivi i uzbudljivi.

"Jako puno ljudi, bez obzira na to za koga će glasati, odlučilo je izaći na izbore jer za razliku od situacije prije nego što je objavljeno da je Zoran Milanović kandidat za premijera s te liste, situacija je bila takva da nismo imali dva ujednačena tima koja su se natjecala na izborima.

Izgledalo je da se opozicija nije ni ujedinila u svim izbornim jedinicama, da će se glasovi raspasti i da nema nikoga tko je snažan da to potegne i HDZ će bez obzira na velike političke pogreške koje su napravili dobiti većinu i pokupiti zastupnike naknadno. Sad to više tako ne izgleda, nego kao da se radi o dva ravnopravna tima što se podrške tiče", izjavila je.

"Milanović je u ovom razdoblju bio prilično popularan, bez obzira na političke stavove od kojih su mnogi vrlo slični kao i Plenkovićevi. On je osoba koja prokazuje korupciju, koja je u svom javnom nastupu otvorena i nema koruptivni rep, čak i kad je bio u izvršnoj vlasti.

Ovaj nevjerojatan potez natjerao je ljude da naćule uši i da se zainteresiraju za politiku, puno veći broj ljudi izaći će na izbore. Srijeda neće smanjiti izlaznost, bit će neradni dan i to neće biti izbori kakve smo iščekivali do danas prijepodne, to će biti izbori koje će svi pratiti i kampanja neće biti dosadna. Izbori će biti između Milanovića i Plenkovića", zaključila je Pusić za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 23:55