ČELNICA HNS-a

VESNA PUSIĆ 'Sve su teme dozvoljene, ali nisam sigurna da je zahtjev Mosta za premijerskim mjestom ultimatum'

Zagreb, 251015. Hypo centar, dvorana Kornati.Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati proslavila je 25 godina postojanja i djelovanja svecanom konvencijom.Na fotografiji: Vesna Pusic.Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srdjan Vrancic / CROPIX / Srdjan Vrancic / CROPIX

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić gostovala je na RTL-u i progovorila o vrućoj temi pregovora s MOST-om, ali i najavama Bože Petrova i Drage Prgometa da ni Zoran Milanović ni Tomislav Karamarko neće postati premijer.

- Ne mislim da je zahtjev za premijerskim mjestom od strane MOST-a ultimatum. Vidim više njihovih desetak programskih točaka o kojima govore kao ono na čemu će inzistirati. Čini mi se da je to ono na što se koncentriraju i hoće konkretne rokove i rješenja - rekla je Pusić koja je nije htjela dati odgovor može li zamisliti Vladu bez premijera Milanovića.

- To sada nije nešto o čemu raspravljamo. Ali, sigurno da kad sjednemo na razgovore s MOST-om, sve teme su dozvoljene. Vrlo brzo kreću pregovori. Ovo je velika odgovornost i velika stvar. Za svakog od nas koji je ušao u Sabor, to je u prvom redu ogromna odgovornost. Moj je dojam da su se kolege iz MOST-a sad suočile s tom činjenicom da to nije samo praznik demokracije i krasna stvar, već i ogromna odgovornost. Očekujem da ćemo prvo razgovarati o konceptu takvog jednog saveza i na koje načine bi se to moglo ostvariti. Razgovarati potom o stvarima koje su bitne njima i svim drugim partnerima u koaliciji. Moramo uzeti sve u obzir. Ali, po onome što sam vidjela ima puno zajedničkih nazivnika - rekla je Pusić za RTL .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 18:17