ZA POČETAK - RASKOL!

Vesna Škare Ožbolt napustila tek osnovanu Vanđelićevu stranku: ‘Narušava se moj integritet‘

Vesna Škare Ožbolt nije otkrila konkretan razlog izlaska iz stranke

Vesna Škare Ožbolt

 Damir Krajac/Cropix

Svega mjesec i pol dana nakon osnivanja, nekadašnja ministrica pravosuđa i suradnica prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana - kao predsjednica Nacionalnog odbora za uspostavu povjerenja u procesu mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja - Vesna Škare Ožbolt, objavila je da napušta stranku Republika, u kojoj je obnašala dužnost potpredsjednice.

Škare Ožbolt je javnost o tome obavijestila putem objave na svojem Facebook profilu.

"Obavještavam javnost, svoje birače i simpatizere da sam danas odstupila s mjesta potpredsjednice stranke Republika i napustila stranku.

U politici sam, kao i u privatnom životu, uvijek dosljedna sebi i svojim načelima. Iz svog dugogodišnjeg političkog iskustva znam da ostanak u političkom okruženju koje ne odražava moja uvjerenja, narušava moj integritet i autentičnost", napisala je Škare Ožbolt.

Sada već bivša potpredsjednica Republike nije otkrila konkretan razlog izlaska iz stranke, nego je u nastavku objave zahvalila dosadašnjim stranačkim kolegama na suradnji te im zaželjela sreću na izborima.

image

Konferencija za medije u povodu osnivanja osječke podružnice stranke Republika

Vlado Kos/Cropix

"I dalje ostajem predana svojoj viziji bolje Hrvatske, boljeg Zagreba, boljeg cjelokupnog društva, te sam otvorena za poslušati i čuti misli, ideje ili brige svih vas. Zauvijek ostajem posvećena poboljšanju budućnosti Hrvatske i njenih građana", stoji na kraju objave.

Stranku Republika osnovao je početkom prosinca prošle godine Damir Vanđelić, bivši predsjednik NO Ine i bivši ravnatelj Fonda za obnovu Zagreba. Na osnivačkoj skupštini za prvog predsjednika stranke Republika izabran je bio Vanđelić, dok su za potpredsjednike bili izabrani Vesna Škare Ožbolt, Gordana Deranja, Dražen Jelavić, Dario Marenić, Marko Dražetić i Marijo Volarević.

image

Damir Vanđelić

Vlado Kos/Cropix

Vanđelić je tada poručio kako je njihova ideologija "široko centristička".

Vesna Škare Ožbolt je dugo vremena bila članica HDZ-a, da bi nakon izlaska iz stranke, zajedno sa šefom hrvatske diplomacije 90-ih Matom Granićem, postala članica stranke Demokratski centar. Potom je u vladi Ive Sanadera 2000-ih bila ministrica pravosuđa, a na posljednjim lokalnim izborima natjecala se gradonačelničku funkciju kao nezavisna kandidatkinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 00:06