NOVI POLITIČKI CIRKUS U OSIJEKU

'VI STE CIRKUSANT, LAŽOV I MANIPULATOR!' Žestoki okršaj predsjednika HSP-a Srba i Đapićevog istomišljenika

 Ronald Goršić / Cropix

OSIJEK - Još jedan politički cirkus u Osijeku. Ovaj put su ga u četvrtak režirali HSP-ovci pri čemu su se uz gomilu teških riječi i optužbi žestoko posvađali predsjednik stranke Daniel Srb i dosadašnji predsjednik osječkog ogranka Josip Vuković, koji se u stranačkim previranjima priklonio isključenom počasnom predsjedniku Anti Đapiću.

I Srb i Vuković su naime sazvali svoje „pressice“ u isto vrijeme. Srb, kako bi govorio o stanju u Gradskom vijeću Osijeka, a Vuković kako bi vratio inventar HSP-a, za kojeg je prije pet dana govorio kako nema pojma tko ga je uzeo, a nakon što je Srb optužio „Đapićeve trabante“ da su iz osječkih prostorija odnijeli govornicu, sliku Ante Starčevića, računala, arhivu…

Srbova „pressica“ nije ni započela kada su se pojavili Vuković i njegovi suradnici noseći govornicu, pri čemu je s vrata napao Srba.

- Vi ste lažov i manipulator. Pogledajte dokument. Htjeli smo vam vratiti stvari 31. siječnja, ali se niste javljali na moje pozive - započeo je Vuković mašući papirima kojima je želio dokazati kako su oni htjeli sve stvari vratiti.

- Da bi skrenuo pozornost sa svoje uloge na sjednici Gradskog vijeća poslao je dopis medijima da mu nešto nedostaje u prostorijama, a 17 dana je znao za to. Što je čekao 17dana? Da se opravda pred javnošću. Vi ste lažov i manipulator - bio je uporan Vuković, na što je Srb planuo.

- Što vi ovdje izvodite? Što vi ovdje glumite? Došli ste ovdje izazivati nered, Vi ste iz HSP-a izbačeni 1997. godine. Zašto niste vratili stvari? Imali ste prilike. Vi, gospodine Vukoviću, imate problema. Želite izazivati cirkuse i skandale - uzvratio je Srb, ali se ni Vuković nije dao.

- Ne, vi ste cirkusant i lažov! Imate problema s vidom. Kome trebaju te stvari? One su beznačajne! To je benigno što govorite! Bolesno! Kao da je netko željan vašeg banera ili tzv. pingvina. Vi ste jednostavno produžena ruka HDSSB-a, to cijeli grad zna. To se vidjelo na Vijeću, kada niste glasali za Vrbošićevu smjenu. Gospodin Srb se prodao svom kumu Ljubi Novoseliću, direktoru Vodovoda. On je kompletnu stranku podredio sebi, to su neki mutni poslovi u Vodovodu za nekih 2 milijuna kuna. On je jednostavno produžena ruka HDSSB-a - teške optužbe bez konkretnih dokaza iznio je Vuković na Srbov račun, poručivši na kraju kako će sve stvari ostaviti ispred ulaza u zgradu.

Nakon njegova odlaska Srb je rekao da se sada „moglo vidjeti s čime smo se mi u HSP-u susretali“, a na opetovane prozivke da je produžena ruka HDSSB-a pozvao je one koji to tvrde i insinuiraju da to i dokažu.

- Ukoliko se to dokaže ja ću 1. svibnja napustiti politiku. Ali, isto očekujem i od onih koji se upuštaju u takve kvalifikacije. Jednako tako, na ovaj dvoboj istine pozivam i novinare koji to insinuiraju da dokažu svoje tvrdnje ili da u suprotnom s 1. svibnja napuste novinarstvo - poručio je predsjednik HSP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:41