RADNI SASTANAK U TROGIRU

VIADUKT BUTKOVIĆU JAMČI DA ĆE MOST ČIOVO BITI GOTOVO DO 15. LIPNJA 2017. GODINE Ministar se osvrnuo i na Uber i Cammeo: 'Nisam protiv liberalizacije'

 CROPIX

Tvrtka 'Viadukt' na radnom sastanku u Trogiru Hrvatskim cestama i ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću dala je jamstvo da će do 15. lipnja sljedeće godine dovršiti most kopno-otok Čiovo.

Predsjednik uprave 'Viadukta' Joško Mikulić potvrdio je nakon sastanka novinarima ispred Gradske vijećnice da su dali jamstvo za završetak mosta te da su imali plodonosan i dugotrajan sastanak u kojem su detaljno razmotrili stanje i planove.

- Uklonili smo sve probleme, nejasnoće i nesuglasice te će 15. lipnja most biti gotov - rekao je Mikulić.

Istaknuo je da je gradnja mosta 'zapela' zbog financijskih problema industrije čelika u regiji. Problem su riješili tako da će se posao dovršiti u jednom od hrvatskih brodogradilišta.

Sljedeći tjedan je potpisivanje ugovora pa će se doznati koje je brodogradilište dobilo taj posao, rekao je.

Ministar Oleg Butković ocijenio je da je rješenje problema realno i moguće te da 'Viadukt' Hrvatskim cestama za desetak dana treba dostaviti nove ugovore s hrvatskim podizvođačima.

- U ovom trenutku nemam razloga ne vjerovati, ali sve ćemo vidjeti za deset dana. Mi ćemo u Trogir doći još jednom početkom siječnja i rezimirati sve učinjeno - rekao je, dodajući da će svaki tjedan nadzirati situaciju. Na pitanje hoće li biti posljedica ako se i današnji dogovor ne bude poštovao, odgovorio je da će se u tom slučaju morati raskinuti ugovor i raspisati javni natječaj te da je izvođaču najviše 'glava u torbi' jer je dao jamstvo.

- Stalo nam je da završimo projekt koji 85 posto financira EU. To je test za Hrvatsku kako provodi europske projekte i zato ga svi moramo položiti - zaključio je ministar Butković.

Najavio je i da će brza cesta Trogir-Split biti gotova do 1. svibnja te da se priprema projekt ceste prema Omišu koji bi trebao početi u mandatu ove Vlade. Vrijednost izgradnje mosta kopno-otok Čiovo, čija je gradnja počela u veljači 2015., nešto je veća od 207 milijuna kuna, od čega će se 176,7 milijuna kuna sufinancirati iz EU fondova. Most će biti dug 547 metara, bit će 25 metara iznad morske površine, imat će 13 stubišta u moru i dva upornjaka na kopnu - jedan na strani Čiova, a drugi na trogirskoj strani.

Osim mosta, izgradit će se i pristupne ceste od 1818 metara. Na novinarsko pitanje da komentira privremeni odlazak Cammea iz Splita, ministar Butković je rekao kako se moraju poštovati zakoni te kako nije protiv liberalizacije tržišta, a, dodao je, osnovana je i radna skupina koja će raditi na zakonskoj regulativi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. kolovoz 2022 04:21