‘POZITIVNA KAMPANJA‘

Vice Mihanović donio 14.460 potpisa podrške, dvostruko više nego Opara prije četiri godine

- Splićani ne žele cirkus već jedno ozbiljno, konkretno i odgovorno vodstvo koje će moći realizirati projekte, kaže Mihanović
Vice Mihanović
 Tom Dubravec/CROPIX

Vice Mihanović, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita u pratnji Jelene Burazin i Stipe Božića, kandidata za zamjenike danas je predao prikupljene potpise za kandidaturu za gradonačelnika i izborne liste za gradsko vijeće, piše Slobodna Dalmacija.

- Predali smo rekordan broj potpisa podrške, točno 14 160 koji su uvjeren sam rezultat konkretne i pozitivne kampanje koju vodim i tako mislim nastaviti i dalje. Siguran sam da je Splićanima više pun kufer prepucavanja, vrijeđanja i podmetanja. Oni ne žele cirkus već jedno ozbiljno, konkretno i odgovorno vodstvo koje će moći realizirati projekte za dobrobit našeg grada, kazao je Mihanović koji je siguran da će na izborima pobijediti.

image
Kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika predao je potpise Gradskom izbornom povjerenstvu zajedno sa svojim zamjenicima Stipom Božićem i Jelenom Burazin.
Tom Dubravec/ Cropix

Istaknuo je kako imaju potrebno znanje, iskustvo, volju, energiju i ljubav da pomognu da grad postane još bolje i ugodnije mjesto za život.

Na upit što misli o dosadašnjem tijeku kampanje u kojoj nisu strani udarci ispod pojasa, Mihanović je kazao kako se ne obazire puno na druge i kako će tako nastaviti i u buduće.

- Svatko odgovara za sebe. Kada sam se prihvatio kandidature mislim je odraditi odgovorno i korektno do kraja. Želim da sugrađani u meni prepoznaju odlučnost, odgovornost, volju i ljubav prema ovom gradu, kazao je Mihanović.

image
Vice Mihanović
Tom Dubravec/ Cropix

Prema rezultatima dosad objavljenih anketa, nitko od kandidata neće imati većinu u gradskom vijeću, a novinare je zanimalo je li Mihanović spreman na koaliciju sa Željkom Kerumom.

- Mi ćemo koalirati sa svima onima kojima je dobrobit Splita u prvom planu i koji će podržati naš program. Ako ne budemo imali stabilnu većinu u gradskom vijeću ići ćemo na ponovljene izbore. To je moj stav. Nažalost će to koštati građane Splita, ali nam je iznimno važna stabilna većina u gradskom vijeću koja može odgovoriti na izazove koji nas čekaju, na teške odluke kao što su novi GUP, novo operativno razdoblje europskih fondova. Moramo biti proaktivni da bi mogli odgovoriti na te izazove, rekao je Mihanović za Slobodnu Dalmaciju.

image
Vice Mihanović
Tom Dubravec/ Cropix

O doktoratu

Sveučilište u Osijeku danas je imenovalo peteročlano povjerenstvo koje će u roku od najviše 60 dana obaviti znanstvenu procjenu doktorskog rada Vice Mihanovića, a novinare je zanimalo kakvu odluku očekuje.

- Rekordan broj potpisa koje smo prikupili su dovoljan odgovor na ta podmetanja, a što se tiče portala Indeks koji je to pokrenuo, uključivši se u ovu kampanju i svrstavši se na stranu jednog kandidata, njima ću najbolje odgovoriti pobjedom na izborima i na sudu. Moj doktorski rad je jedinstven po svojoj temi ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. Sve ćemo vidjeti na sudu i na samim izborima, kazao je Mihanović.

Istaknuo je kako je velika razlika između jedne rečenice i plagiranja doktorata.

- Doktorat ima svoga lektora koji je to radio i to su čiste insinuacije. Svatko tko je radio doktorat ili diplomski rad zna kako to ide, za kraj je poručio.

Kandidati za gradske vijećnike

Vice Mihanović, Stipe Božić, Jelena Burazin, Božo Zadro, Toni Tomas, Sandro Jelavić, Ivana Zelić Relata, Ivan Vukorepa, Edita Maretić Dimlić, Jakša Balov, Domagoj Bajić, Tomislav Prljević, Marija Čizmić, Domagoj Maroević, Tomislav Đonlić, Hrvoje Balić, Ante Bekavac, Petar Ljubičić, Mirko Ramljak, Marijan Čelan, Marijan Bašić, Ivan Torlak, Zrinka Mužinić Bikić, Ivan Grgurev, Vlado Tandara, Ante Milić, Nenad Periš, Jelena Laća Mrdeža, Dražen Nikolić ,Milena Jurić i Krešimir Čaljkušić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:29