ŠEF SPLITSKOG HDZ-a

Vice Mihanović od Ivice Puljka traži da svog zamjenika Ivoševića pozove na podnošenje ostavke

Mihanović je ustvrdio kako je optužnica za kazneno djelo drugog čovjeka grada pretežak krimen da bi mogao normalno obavljati svoju dužnost.

Vice Mihanović 

 Vojko Basic/Cropix

Predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović u četvrtak je od gradonačelnika Ivice Puljka zatražio da svoga zamjenika Bojana Ivoševića pozove na podnošenje ostavke nakon što ga je DORH optužio za prijetnje urednici Slobodne Dalmacije Nikolini Lulić da će joj se "napiti krvi".

"Podizanje optužnice za kazneno djelo protiv zamjenika gradonačelnika Ivoševića je prilično ozbiljna stvar te očekujem od gradonačelnika Puljka, s obzirom na standarde koje je najavljivao, da će pozvati zamjenika da podnese neopozivu ostavku", rekao je Mihanović novinarima.

Tužiteljstvo Ivoševića sumnjiči da je početkom veljače preko mobitela Nikolini Lulić nakon verbalne rasprave rekao "da će im se napiti krvi" kako bi kod novinara izazvao osjećaj straha i uznemirenosti, nezadovoljan tekstovima objavljenima na portalu i u tisku tog lista koji su se odnosili na njega i njegov rad na dužnosti dogradonačelnika, kao i u odnosu na članove njegove obitelji.

Mihanović je ustvrdio kako je optužnica za kazneno djelo drugog čovjeka grada pretežak krimen da bi mogao normalno obavljati svoju dužnost.

"Rješenje je da Ivošević podnese ostavku i da više ne radimo cirkus od ovog slučaja", poručio je i kritizirao to što Puljak šuti nakon objave da je DORH podigao optužnicu protiv njegova zamjenika.

"Ovo neizjašnjavanje gradonačelnika Puljka nije u duhu transparentnosti koju je ranije najavljivao i pokazuje koliko Puljak ima problema u upravljanju gradom i nesnalaženja, čeka se mišljenje njegovih spin majstora i kraljeva iluzije", naglasio je Mihanović.

Istaknuo je kako je ovaj slučaj primjer dvostrukih kriterija, podsjetivši da je saborska zastupnica Centra, stranke uz koju je i gradonačelnik i došao na čelo Splita, kao gradska vijećnica tražila ostavku tadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća Jure Šundova nakon što je protiv njega podignuta optužnica, nakon čega je i odstupio, "a sad se nakon optužnice protiv Ivoševića ne oglašava".

Mihanović je spomenuo i zviždačicu iz splitske gradske uprave Maju Đerek, ističući kako ju je gradonačelnik Puljak angažirao kao savjetnicu, pa bi bilo zanimljivo čuti što ona misli o slučaju Ivoševića. "Imamo tu šarenu ekipu koju plaćamo javnim novcem, a koja je sada zamukla", rekao je Mihanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:05