STRANAČKI IZBORI

Vice Mihanović potvrđen za novog predsjednika splitskog HDZ-a, bio je jedini kandidat

Mihanović je na dužnosti naslijedio Petra Škorića, koji se nakon osam godina na čelu splitskog HDZ-a nije ponovno kandidirao
Vice Mihanović
 Vladimir Dugandžić/Cropix

Vice Mihanović izabran je za novog predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Split na izborima u nedjelju, koji su po prvi puta u toj HDZ-ovoj gradskoj organizaciji provedeni po načelu "jedan član - jedan glas".

Mihanović je bio jedini kandidat za predsjednika, a za njegove potpredsjednike izabrani su Stipe Čogelja, Ivica Kusić i Domagoj Maroević.

Kako se ističe u priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama splitskog HDZ-a, izbori su provedeni uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera, a predstavljaju nastavak procesa koji je započeo izborom užeg vodstva HDZ-a predvođenog predsjednikom Andrejem Plenkovićem ranije ove godine, i označavaju veliki demokratski iskorak te potvrđuju snagu i položaj HDZ-a u hrvatskom društvu.

"Osnaženi mandatom koji je novo vodstvo splitskog HDZ-a dobilo, zajedno koračamo prema lokalnim izborima koji nas čekaju sljedeće godine, izborima na kojima će Hrvatska demokratska zajednica ponovno dobiti povjerenje svojih sugrađanki i sugrađana iz Splita", poručili su iz splitskog HDZ-a.

Mihanović je u prvoj izjavi nakon što je izabran za predsjednika pozvao na jedinstvo unutar stranke.

"Potrebno nam je jedinstvo, jer je HDZ pokazao da pobjeđuje kada je jedinstven. Stoga ćemo dati na važnosti svakom članu i biti otvoreni za svaki prijedlog", poručio je Mihanović na svojoj Facebook stranici.

Mihanović je na dužnosti naslijedio Petra Škorića, koji se nakon osam godina na čelu splitskog HDZ-a nije ponovno kandidirao za tu dužnost na nedjeljnim izborima. U subotu, dan uoči ovih izbora za novo vodstvo, Škorić je objavio da se povlači i sa svih dužnosti u splitskom Gradskom vijeću, u kojem je bio i prvi potpredsjednik.

"Dužnosti vijećnika i zamjenika predsjednika Gradskog vijeća prepuštam novom stranačkom vodstvu, u iskrenoj želji da se kroz iste i svoj zacrtani smjer dodatno afirmiraju do sljedećih lokalnih izbora. U najboljoj namjeri i s ciljem kontinuiteta dobrog upravljanja gradom, svoje znanje i iskustvo stavljam na raspolaganje svim članovima naše pobjedničke stranke", poručio je Škorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:25