KRITIKA NU2

Vicu Mihanovića naljutio Stanković: ‘To je šokantan ispad šovinizma prema Splitu i Splićanima‘

‘Ne ulazeći u uređivačku politiku voditelja i izbor gostiju, jednostavno ne mogu ne stati u obranu svoga grada i sugrađana.‘

Vice Mihanović

 Vojko Basic/Cropix

Predsjednik splitskog HDZ-a, gradski vijećnik Vice Mihanović, putem Facebooka je reagirao na "vrijeđanje Splita", kako je on to naveo, u emisiji Nedjeljom u 2, u kojoj je gostovao srpski novinar Zoran Kesić.

Ispod prenosimo objavu Vice Mihanovića u cijelosti:

- U jednoj emisiji koja se u primetimeu na našoj nacionalnoj televiziju prikazuje već više od 20 godina danas se dogodio šokantan ispad šovinizma prema Splitu i Splićanima - stoji u Mihanovićevom Facebook statusu.

- Ne ulazeći u uređivačku politiku voditelja i izbor gostiju, jednostavno ne mogu ne stati u obranu svoga grada i sugrađana - napisao je Mihanović.

- Naime, upravo mi je nevjerojatno bilo čuti da je voditelj svom gostu iz susjedne Srbije rekao kako svoje kolege iz Beograda uvijek savjetuje da ne dolaze autima beogradskih registracija u Split na ljetovanje - istaknuo je.

- S obzirom da je Split turistički orijentiran i otvoren grad, nadaleko poznat po svom gostoprimstvu za drage goste sa svih strana svijeta, smatram apsolutno neprimjerenim i degutantnim na taj način vrijeđati cijeli jedan grad i njegove stanovnike. U cilju ispravljanja teških neistina i narušavanja digniteta, pozivam voditelja da u idućoj emisiji objavi demantij uz ispriku našem gradu - stoji u Mihanovićevoj objavi.

Podsjetimo, Kesić, autor popularne emisije "24 minuta" je kazao kako dolazi na ljetovanje u Hrvatsku s automobilom s beogradskim oznakama te da nikad nisu imali problema.

- Imali smo samo jednom problem kada su nam izbušili gume, ali ne iz nacionalističkih razloga nego jer smo stali na livadu jer je jedan vlasnik restorana prisvojio tu livadu kao svoju i na crno naplaćivao parking. Kad smo došli kod vulkanizera pitao nas jesmo li parkirali kod tog restorana te nam pokazao automobile talijanskih, francuskih, BiH registracijskih oznaka kojima su tamo izbušene gume jer nisu platili parking, objasnio je Kesić.

Nakon toga je Stanković napomenuo da će mu neki reći: "Lako u Rovinju, ali što je sa Splitom, probaj tamo ići sa beogradskim registracijama.

. Bio sam tamo gost u Beogradu, kazao sam ljudima nemojte dolaziti sa beogradskim oznakama. Može vam se dogoditi nešto neugodno, rekao je Stanković.

- Nekada nas put odvede u Split jer ljetujemo na jednom otoku, a nakon toga odemo u Rovinj. U Splitu bih volio upoznati Dinu Rađu i Tonija Kukoča, oni su moji košarkaški idoli iz Hrvatske, uz, na žalost pokojnog Dražena Petrovića koji je bio bog košarke na ovim prostorima. Ako imaš takav emotivan odnos prema jednom gradu, onda ne razmišljam o tablicama, ali znam za tu priču i nećemo ići - rekao je Kesić.

- Ne želim reći da su svi šovinisti u Splitu ali je činjenica da se bušenje guma češće događa u Dalmaciji nego u Istri - zaključio je voditelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 13:33