NOVA SRAMOTA

VIDEO: BANDIĆ PONOVNO KRŠI ZAKON! Okružen tjelohraniteljima zabranio ulaz Građanskoj akciji na javnu tribinu!

ZAGREB - Aktivisti Građanske akcije pokušali su jučer ući na tribinu o legalizaciji bespravne gradnje koja se održavala u osnovnoj školi na Šestinama, no ulaz su im zapriječili zaštitari Milana Bandića.

Iako su aktivisti jasno isticali kako se radi o javnoj tribini, kojoj bi po definiciji trebao biti otvoren pristup svim građanima, zaštitari su očigledno dobili uputstva da na tribinu ne puštaju novinare i članove Građanske akcije.

VIDEO: 'TVRDI DA JE GLAS ZA NJEGA GLAS ZA BESPLATNU LEGALIZACIJU' Objavili snimku Bandićevog nastupa

Jučerašnji incident desio se nakon što je prekjučer Građanska akcija razotkrila kako Bandić ilegalno koristi tribine o legalizaciji u javnim prostorima za vlastitu izbornu promidžbu, o čemu se očitovao i GONG, no za svoje ponašanje najvjerojatnije neće snositi nikakve posljedice jer Državno izborno povjerenstvo, koje je jedino ovlašteno sankcionirati takvo ponašanje, ima nadležnost samo za vrijeme službene izborne kampanje, koja još nije počela.

Građanska akcija cijeli je događaj na Šestinama snimila i video-kamerom, a njihovo priopćenje i snimku prenosimo u cijelosti:

Priopćenje Građanske akcije: 'Saga oko Bandicevog krsenja zakona se nastavlja. Moze li gore?'

Dokle seže bezobrazluk i bahatost aktualnog zagrebačkog gradonačelnika pokazuje video materijal sa jučerasnje ''Tribine o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata'' iliti Bandićevog nezakonitog predizbornog skupa u osnovnoj školi u Šestinama.

Svaki građanin Zagreba, svatko tko poštuje zakone ove zemlje i svatko tko voli Zagreb i Hrvatsku ako se ogriješi o zakon tada zastane, promisli i odustane ali ne i Milan Bandić. Unatoc jučerasnjem upozorenju DIP-a Milanu Bandiću kako krši zakone vodeći predizbornu kampanju u objektima u vlasnistvu države ili lokalne samouprave Milan Bandić ponovo pokazuje da je iznad zakona i da je zakon pisan za prasce a ne za neraste kao sto je on.

On jučer čini ono sto je u bilo kojoj zemlji zakona nemoguće - privatizira javno dobro, osnovnu školu!

I to kako? Tako što je dovukao dvadesetak ćelavaca te ih postavio na ulaz u osnovnu školu i koristi ih kako bi ''filtrirali'' nepoćudne građane po nekim svojim iskrivljenim mjerilima. Valjda misli kako je tako moguće zaštititi sebe i svoju kliku od kritike.

Bandić je jučer uz pomoc brutalne sile spriječio građanima i novinarima ulazak u javno dobro potpuno nezakonito ali i bezobrazno i bahato kako to on samo može. Ili misli da može.

Sada je krajnje vrijeme da mu se stane na kraj jer ga sad možemo vidjeti u svoj njegovoj bijedi i strahu. Zar se pošteni i ugledni gradonačelnik grada Zagreba štiti krajnje sumnjivim tipovima od građana Zagreba? Koji ugledni zagrebački gradonačelnik kroz povijest našeg lijepog Zagreba je trebao koristiti usluge ''zaštitara'' kako bi se kretao po Zagrebu?

Pozivamo građane i medije da se zajednički suprotstavimo ovoj samovolji budućeg bivšeg gradonačelnika i ne dozvolimo mu daljnju uzrupaciju naših dobara jer Zagreb nije njegova prčija.

A tebi Bandiću poručujemo da ćemo izvršiti građansko uhićenje i sprovesti te do pritvorske jedinice čim te se dokopamo jer svaki građanin ovoga grada to može učiniti onome koga uhvati u činjenju kaznenog djela.

Mile gotov si!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 20:42