GRADONAČELNIKOV GAF

VIDEO: BANDIĆ S ODUŠEVLJENJEM PRIČAO O DUBAIJU NAKON POVRATKA 'Fascinantno, taj grad je izrastao u najatraktivniju europsku metropolu...'

 
Milan Bandić
 Facebook screenshot

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić vratio se iz trodnevnog službenog posjeta Dubaiju, gdje se sastao s tamošnjim gradonačelnikom Dawood Abdulrahman Al Hajirijem. Poziv je Bandiću stigao nakon što je odabrana tvrtka u vlasništvu građevinskog tajkuna Mohameda Alabbara, osnivača Emaar Propertiesa, u čijem su vlasništvu Burj Khalifa i Dubai Mall.

- Ako se svi potrudimo mogli bismo zaista imati moderni “zagrebački Manhattan” na području Zagrebačkog velesajma i hipodroma. Taj projekt lansirao bi i Zagreb i Hrvatsku i u gospodarskom i u turističkom smislu. To je veliki korak da se Zagreb i Hrvatska stave na kartu Europe kao stvarni i ozbiljni čimbenici. Moderna tehnologija će imati jako važnu ulogu u ovom projektu. Pametna energija, pametna vodoopskrba, pametni transport – rekao je Alabbar nakon sastanka.

Gradonačelnik Bandić i Alabbar potpisali su memorandum o razumijevanju u kojem su se dogovorili o načinu provođenja projekta, od razvoja do realizacije.

Po povratku se zagrebački gradonačelnik danas obratio novinarima.

'Obišli smo, pozitivna su iskustva, a sve ostalo ćete dobiti pisanim putem. Kada započnem ovaj projekt, to nitko više neće zaustaviti. Onda ja mogu u mirovinu, a Zagreb ulazi u povijest kao najrazvijenije svjetske metropole. To smo nazvali zagrebački Manhattan, ali ne treba nama Manhattan, nama treba Grad u gradu', rekao je Bandić o najavljenom projektu o kojem se razgovaralo u Dubaiju i dodao da mu je tamo bilo 'fascinantno'. No pritom je malo pogriješio kada je riječ o zemljopisu, rekavši novinarima kako je Dubai 'najatraktivnija europska metropola'.

'To je grad koji je uzimajući centimetar po centimetar od mora i pustinje izrastao u najatraktivniju europsku metropolu od tri milijuna ljudi. Doživio sam i pustinju iz prve ruke i bilo je neponovljivo. Drugi bi na mom mjestu ostali jer tamo se ide uživati i doživjeti ali ja nisam imao vremena, svaki trenutak je bio isplaniran. Jednog dana, ako me Bog ne uzme na cesti negdje, onda ću opet ići u Dubai. I vas pozivam da idete vidjeti što su tamo napravili svojim stilom života, svojom vizijom...', rekao je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. siječanj 2022 00:44