(NE)POŽELJNI ČABO

VIDEO Bivši tajnik Torcide nakon hrvanja s Kerumom i dobivenog otkaza - ipak vraćen na posao

Pavao Grubišić Čabo cijelo je vrijeme tvrdio da je razlog otkaza isključivo političke naravi
 Josko Ponos / CROPIX

SPLIT - Pavao Grubišić Čabo, bivši tajnik Torcide, koji se pred mnoštvom okupljenih Splićana pohrvao sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom na prosvjedu za branitelje na splitskoj Rivi, i taj incident „platio„ otkazom koji je dobio u tvrtki "Conex trade", ipak je vraćen na posao.

Premda je Sandra Dadić, direktorica tvrtke nakon incidenta na rivi, odluku o otpuštanju Čabe obrazlagala riječima kako je svojim ponašanjem znatno naštetio ugledu tvrtke, Čabo je cijelo vrijeme tvrdio da je razlog isključivo političke naravi. Kao dokaz nudio je i snimku svog razgovora s direktoricom u kojem ga ona među ostalim ispituje je li Hrvat ili Jugoslaven.

Zbog cijele zavrzlame oko otkaza pozvana je i inspekcija rada. No, nakon medijske prašine podignute oko ovog slučaja, Uprava tvrtke svoju je odluku povukla i Čabu ponovo na posao pozvala. Direktorica, ovog puta nije bila razgovorljiva oko razloga zbog kojih je donedavno nepoželjni Čabo ponovo na svom radnom mjestu.

Zadovoljan takvom odlukom, Čabo je nastavio s poslom . -Tko zna, kazuje, da sam se pred desetak godina uključio u politiku, umjesto u Torcidu, možda bih i ja danas bio na nekoj poziciji. Ovako imam svoj put i slijedit ću ga - poručuje Čabo. Ugovor s Conex tradeom, tvrtkom za preradu ribe Čabo je potpisao do 30. rujna. I njegove radne kolege tvrde da je dobar radnik i da razloga za otkazom i nije bilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:21