'NOVA' METODA

VIDEO: BUČNO ISPRED SREDIŠNJICE HDZ-a Sindikalci na kiši stoje s natpisima 'potrubi za obrazovanje', vozači ih poslušali

 
Branimir Mihalinec u akciji "Potrubi za obrazovanje"
 Željko Puhovski / CROPIX

Članovi sindikata prosvjetara u srijedu izvode pomalo neobičnu, ali čini se efektnu akciju kako bi skrenuli pažnju javnosti na svoju borbu za viša primanja i kako kažu - dostojanstvo i položaj nastavnika u školama.

Usprkos kiši i lošem vremenu sindikalisti stoje na nekoliko prometnih raskrižja u Zagrebu s natpisima "Potrubi za obrazovanje". Desetak ih se okupilo i na Trgu žrtava fašizma (među njima i Branimir Mihalinec), odmah do središnjice HDZ-a. Pod kišobranima i kabanicama tamo stoje s natpisima, a vozači se odreda odazivaju na njihov apel i glasno trube.

Ovom prosvjednom akcijom, koja se održava od 13 sati do 14 sati, sindikati zaposlenih u obrazovanju žele upozoriti goste kongresa Europske pučke stranke (EPP) na ignoriranje iz Vlade.

FOTOGALERIJA: Sindikalna akcija 'Potrubi za obrazovanje'

Stotinjak članova sindikata s transparentima je raspoređeno na raznim raskrižjima od hotela Sheraton do Arene Zagreb, gdje se danas održava kongres EPP-a.

Promet je gust te gotovo svaki sudionik u prometu uzvraća na sindikalne pozive da potrube za obrazovanje, prestanak štrajka i prihvaćanje zahtjeva sindikata.

Sindikati će u četvrtak održati malo okupljanje na Trgu svetog Marka, koje su simbolično nazvali "Prosvjed šutnje". Policiji su prijavili dolazak tristotinjak prosvjednika.

Akcija "Potrubi za obrazovanje" organizirana je i u Splitu i Šibeniku gdje su se vozači također "odazvali" na poziv sindikata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:11