VRIJEME ZA PROMJENE

VIDEO Čačić: Vladine optužbe da iza nereda i prosvjeda stoji oporba su prljava kleveta

Čelnik HNS-a poziva na raspisivanje izbora i najavljuje sudsku tužbu protiv Vlade
 Goran Mehkek / Cropix

Rezultati i razlozi prosvjeda, odnosno nereda, još su uvijek jedna od glavnih tema u političkim i društvenim krugovima. Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ih objašnjava odgovorom na HDZ-ovu politiku, odnosno rezultate njihove vladavine. Zbog toga smatra da je vrijeme za parlamentarne izbore te poziva da se objavi datum kad će biti .

Posljednjih sedam godina HDZ-ove vladavine nazvao je gospodarskim i moralnim krajem, a smatra je i najodgovornijom za niz propusta u slučaju Tihomira Purde. Stoga kao jedini izlaz vidi raspisivanje izbora. Također, nije propustio komentirati najnovije optužbe na račun oporbe.

- Vladine optužbe da iza nereda i prosvjeda stoji oporba su prljava kleveta. Policija nije utvrdila da je oporba financirala prosvjed i očekujem da odgodovni u Vladi za takvu izjavu budu sankcionirani jer ćemo u suprotnom odgovoriti sudskom tužbom - rekao je Čačić.

Još jednom je naglasio i kako se mora poštivati volja građana jer smatra da je i više nego očito da žele promjene što prije, a njih im i treba omogućiti.

- Hrvatski građani ne žele bilo koga već žele proeuropske, kompetentne i poštene političare kao alternativu ovoj vlasti . Rezultati izbora u Vukovaru i još nekim sredinama su to pokazali - napomenuo je predsjednik HNS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:54