PROŠAO 500 KILOMETARA

VIDEO: ČOVJEKA KOJI JE PJEŠAČIO OD METKOVIĆA DO ZAGREBA PRIMIO BEROŠ Dobio je obećanje od budućeg ministra: 'Trudit ću se iz petnih žila'

 
 HRT Screenshot

Predloženi ministar zdravstva Vili Beroš primio je u srijedu u Ministarstvu zdravstva Ivu Matičevića iz Inicijative "Sinovi i kćeri Neretve", koji je u dva tjedna prošao 500 kilometara od Metkovića do Zagreba, tražeći bolju zdravstvenu skrb za stanovništvo u dolini Neretve.

Matičević je rekao kako nešto hitno treba promijeniti i zatražio od Beroša što bržu uspostavu hitne helikoperske službe i izgradnju regionalne bolnice na jugu Hrvatske.

Beroš mu je obećao da će napraviti sve što je moguće da poboljša dostupnost zdravstvene zaštite za tamošnje stanovništvo.

"Mogu sveukupnoj javnosti i vama obećati da ću dok sam ministar napraviti sve da poboljšam dostupnost zdravstvene zaštite, uključujući i helikoptersku službu", rekao je Beroš.

"Ne želim da se više igra stolni tenis s ljudskim životima" kazao je Matičević Berošu, na što je predloženi ministar zdravstva još jednom ponovio kako će učiniti sve što je u njegovoj moći da riješi goruće probleme zdravstva.

"Trudit ću se iz petnih žila sagledati svu problematiku i napraviti sve za poboljšanje sustava zdravstva Republike Hrvatske", kazao je Beroš nakon čega su dvojica muškaraca ušla u ministarstvo.

Nakon manje od deset minuta Matičević se vratio sa sastanka. Kazao je kako on ne želi ispijati kave i sokove, već kako traži promptno rješavanje problema. Svoje pješačenje tumači kao poruku da se nešto mora promijeniti, prenosi N1.

- Ja ne želim ispijati gore kave i sokove. Svi oni znaju što treba napraviti, kazao je Matičević.

Inicijativa "Sinovi i kćeri Neretve" održala je niz prosvjeda tražeći bolju dostupnost zdravstvene zaštite na tom području te izgradnju bolnice u dolini Neretve, nakon tragične smrti devetogodišnjeg Gabrijela Bebića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:47