IZBORNA SKUPŠTINA

VIDEO: DARIO HREBAK NOVI JE PREDSJEDNIK HSLS-a Gradonačelnik Bjelovara na čelu stranke naslijedio je Darinka Kosora

 
Dario Hrebak
 Ronald Goršić / CROPIX

Gradonačelnik Bjelovara, tridesetosmogodišnji diplomirani kriminalist, Dario Hrebak novi je predsjednik HSLS-a. Odlučili su to delegati 19. skupštine HSLS-a održane danas u Zagrebu. Time je završilo desetogodišnje predsjedničko razdoblje Darinka Kosora.

Za predsjedničko mjesto uz Hrebaka natjecao se i Žarko Katić, sadašnji državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Hrebak je za gradonačelnika Bjelovara izabran na zadnjim lokalnim izborima, u lipnju 2017. vrativši u tome gradu nakon deset godina HSLS-u gradonačelničku poziciju.

Na današnjoj izbornoj skupštini najavio je da će se založiti za revitalizaciju HSLS-a i jačanje liberalne ideje, smanjenje birokratskog aparata, porezno rasterećenje, digitalnu transformaciju i transparentan model upravljanja javnim novcem.

Zagreb, 161119.
Hotel Antunovic.
19. izborni sabor Hrvatske socijalno - liberalne stranke.
Na fotografiji: Darinko Kosor.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX
Darinko Kosor

Za četvoricu stranačkih potpredsjednika izabrani su Tonći Blažević iz Splita, Sandro Jurman iz Kanfanara iz Istre, dr.sc. Saša Poljanec-Borić iz Zagreba i Tomislav Stipić iz Križevaca. Izabrani je i novi Središnji odbor HSLS-a i ostala stranačka tijela.

Zagreb, 161119.
Hotel Antunovic.
19. izborni sabor Hrvatske socijalno - liberalne stranke.
Na fotografiji: sabor HSLS-a.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:14