PREKINUTA BLOKADA

VIDEO Dekan Boras koji je studentici oteo fotoaparat: Ponašanje studenata je neprihvatljivo!

 Sandra Šimunović / Cropix

ZAGREB - Prekinuta je blokada na Filozofskom fakultetu. Kako prenosi HRT, studentska referada je otvorena, a uklonjene su i prepreke na ulazu u parkiralište, upravu i dvoranu fakulteta.

- Nitko nas nije pritiskao niti ucjenjivao, ovu odluku donijeli smo na studentskom plenumu jer smatramo da blokadom rasipamo resurse - izjavili su predstavnici studenata.

- Međutim, to ne znači da naša borba za besplatno školovanje završava - rekli su.

Na pitanje hoće li biti novih blokada predstavnici plenuma nisu znali odgovoriti.

- Mi odlučujemo na plenumu, a sljedeći će biti održan u četvrtak. Tada ćemo raspravom, argumentirano i informirano donijeti odluku o tome što dalje - rekli su studenti.

Predstavnici su se novinarima obratili ispred fakulteta jer im dekan Damir Boras nije dopustio održavanje tiskovne konferencije u prostorijama fakulteta. Za razliku od studenata, dekan je s novinarima razgovarao u prostorijama fakulteta.

- Posljednja akcija studenata je izašla iz akademskih okvira i okvira prihvatljivog ponašanja čime je nanešena šteta ugledu fakulteta. Napustili su načelni položaj zalaganja za visoko obrazovanje kao javno dobro - rekao je Boras i dodao kako su dekan i uprava spremni razgovarati sa studentima.

- Njima su vrata uvijek otvorena - izjavio je.

Novinarski upit hoće li se ispričati studentici kojoj je, prema tvrdnjama studenata, nasilno oteo fotoaparat Boras nije želio komentirati.

Podsjetimo, studenti su u ponedjeljak blokirali studentske službe, upravu, dekanat i najveću fakultetsku dvoranu tvrdeći da su prevareni jer unatoč ranijoj najavi dekana Borasa da studenti druge i treće godine preddiplomskog studija do izbora neće morati plaćati školarine, studentska referada po nalogu uprave svejedno tako upisanim studentima nije pristala izdavati potvrde koje su im potrebne radi ostvarivanja studentskih prava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 04:44