AUTOPUT KAO PISTA

VIDEO: Do kada će ludovati na cestama? Poljak jurio 243 km/h!

VARAŽDIN - Varaždinski policajci u ponedjeljak ujutro zaustavili su na autocesti A4 Goričan-Zagreb, 31-godišnjeg Poljaka koji je svojim motociklom upravljao brzinom od čak 243 kilometra na sat.

Poljak se svojim motociklom vozio iz smjera Zagreba prema graničnom prijelazu Goričan kada su ga primjetili policijski službenici u specijalnom policijskom vozilu.

Snimili su njegovu brzinu i odmah ga zaustavili te mu ispisali novčanu kaznu u iznosu od 3 tisuće kuna. Poljaku je zabranjeno i korištenje inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u idućih godinu dana.

Inače, od uvođenja sadašnjeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija niti jednom hrvatskom vozaču nije poništila vozačku dozvolu. Među njima se nalaze i oni s više od 100 prekršajnih prijava.

Podsjetimo, Zakon za takve neodgovorne i opasne vozače propisuje mjeru trajnog oduzimanja vozačke dozvole te ponovno polaganje vozačkog ispita. Na ruku divljacima na cesti ide i hrvatsko pravosuđe koje tužbe i žalbe na prometne prekršaje rješava vrlo sporo.

Time se dodatno odgađa oduzimanje vozačke dozvole jer se negativni bodovi (9 bodova u dvije godine potrebno je za gubitak dozvole) vozaču pripisuju tek po završetu suđenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:52