OKO TRI POSTO

VIDEO: 'DRAGO MI JE DA JE KOLINDA KAŽNJENA ZA PROMAŠENIH PET GODINA!' Dalija Orešković nije ni bliztu vodećima, ali je i više nego zadovoljna

 
Dalija Orešković
 Marko Todorov / CROPIX

Onako kako je vodila kampanju, kao one woman band, bez značajne stranačke i financijske potpore, Dalija Orešković dočekala je i rezultate izbora - u ležernoj atmosferi u svojem odvjetničko-stambeno-izbornom stožeru, u društvu supruga, njihovih dviju djevojčica, psa i bliskih prijatelja, od kojih su neki doputovali iz Rijeke i Varaždina.

Rezultatima izbora jako je zadovoljna - oni su joj, kazala je, "vjetar u leđa za izgradnju nove, moderne političke platforme" i "pokazuju da nije prokockala povjerenje svojih simpatizera unatoč tome što je posljednju godinu provela kao na vrtuljku, s mnoštvom uspona i padova".

- Tim mi je draže jer su moji birači bili svjesni da neću biti pobjednica, to jesu glasovi bunta, ali ne onih koji traže jeftina rješenja, nego onih koji su zreli preokrenuti hrvatsku politiku i ono što je ona sada: marketing i šoubiznis. Kampanja je za mene bila teška, bez zaleđa; dok su se vodeći kandidati trošili na pjevanje i prepucavanja, ja sam nastojala isticati program, pokazati što mogu, na koji način mogu promijeniti životi građana. Kada se gleda sveukupan omjer kako su se glasovi rasporedili, možemo reći da se u državi i društvu rađa neka nova nada.

Daliji Orešković njezin rezultat govori da su je "birači čuli i prepoznali da ne ganja fotelju, niti da je ona nečiji projekt, kao i to da iza nje ne stoje veliki financijski interesi, nego zna kako riješiti ono što društvo muči: izgraditi institucije koje će imati građane u fokusu".

Vjeruje i da je podrška koju je dobila dokaz da je kao političarka izborila svoj politički kapital koji više nema veze s mandatom predsjednice Povjerenstva za sukob interesa, već njezinim političkim stavovima i idejama.

Poraz Kolinde Grabar-Kitarović u prvom krugu doživjela je kao odluku birača da kazne predsjednicu "ne samo za gafove, nego za promašenih pet godina njezina mandata, rušenje demokratskih standarda, podrivanje institucija. S dolaskom Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatska je otklizala ne unazad, nego u provaliju", procijenila je Dalija Orešković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:26