STRAŠNA SNIMKA

Video: Drama na WRC-u, muškarci se potukli na cesti, par sekundi kasnije je projurio reli auto

U cijelu priču dolazi policajac koji pokušava ljude vratiti na sigurno
 Screenshot

Društvenim mrežama dijeli se zastrašujuća snimka koja je navodno snimljena na ovogodišnjem WRC-u. Dvojica muškaraca sukobila su se na travnatoj padini uz stazu gdje su sjedili gledatelji. Obračun su prvotno pokušali zaustaviti redari, nakon čega se u njega uključilo još ljudi. Nova nesreća izbjegnuta je u posljednjem trenutku.

U idućem trenutku svađa se nastavila na samoj cesti, publika je vikala da dolazi auto, a čuju se i trube. Preplašena žena u uniformi redara glasno je urlala da se maknu s ceste, dok je njen kolega na samoj stazi pokušavao razdvojiti sukobljene. U cijelu priču dolazi policajac koji pokušava ljude vratiti na sigurno.

Snimka sukoba traje jednu minutu, a samo 10 sekundi nakon što su svi ljudi i predmeti sklonjeni s ceste, iza zavoja dolijeće automobil punom brzinom. Danas je zadnji dan WRC Croatia Rallyja u Hrvatskoj zbog kojeg su zatvorene pojedine ceste u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Nakon što je objavljena snimka tučnjave, oglasili su se i sami organizatori:

„Najoštrije osuđujemo ponašanje neodgovornih pojedinaca prikazano u videu. Ove scene u niti jednom svom dijelu ne prikazuju istinsku navijačku zajednicu koja strastveno prati automobilistički sport i automobilistička natjecanja. Svojim neodgovornim ponašanjem akteri ovih scena nisu u opasnost doveli samo svoje živote već i službene osobe, volontere natjecanja te natjecateljske posade. Kao što je vidljivo na snimci, službeno osoblje i naši volonteri učinili su sve, riskirajući svoje živote, kako bi ovaj događaj spriječili te osigurali cestu. U dogovoru s nadležnim službama podnijet ćemo službenu prijavu i tražiti da se akteri pronađu i najoštrije sankcioniraju. Ovakvim scenama i osobama ovakvog ponašanja jednostavno nije i ne smije biti mjesto na našim niti bilo kojim sportskim događajima niti uz natjecateljske trase, poručili su iz Organizacijskog odbora WRC Croatia Rally 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:59