StoryEditor
INTERVENIRALI VATROGASCI

VIDEO: DRAMA U CENTRU SPLITA Tata je na tren izašao na balkon, curica nehotice zaključala balkonska vrata i više ih nije znala otvoriti...

 
 Vojko Bašić / Hanza media

Prava drama odvijala se sinoć u splitskoj Gundulićevoj ulici, u centru grada, gdje su vatrogasci morali intervenirati kako bi ušli u stan i otključali vrata balkona na kojemu je ostao "zarobljen" tata 1,5 godišnje curice, koja je nehotice, u igri, za njim zalupila balkonska vrata i pomakla kvaku taman toliko da ih više nije mogla, ni znala otvoriti, javlja Slobodna Dalmacija.

 

I tu počinje prava drama. Splićanin uzaludno pokušava otvoriti vrata i ući u stan, trudeći se objasniti malenoj što da napravi da se vrata otvore, ali ona je premalena da sve shvati, a i nema snage za to.

Vojko Bašić / Hanza media
 

Potom je pokušava nagovoriti da ode u drugi dio stana, u sobu, da on može razbiti staklo i ući, a da je pritom ne ozlijedi, ali ona je preplašena, uplakana i stoji priljepljena uz staklo, ni mičući se od tate, koji isto tako čući s druge strane, u cijelom ludilu pokušavajući je smiriti.

Vojko Bašić / Hanza media
 

Ni mama nije mogla ući, u bravi je bio ključ

Splićanin uz sebe nije imao mobitel, jer mu je bio u stanu, pošto je na balkon izišao samo nešto uzeti, pa je počeo dozivati susjede koji su ga srećom čuli i zvali službe da upute pomoć.

Vojko Bašić / Hanza media
 

Nazvali su i mamu curice, koja je bila na poslu, s kojeg je unezvijereno požurila doma, ali, nažalost, ni ona nije mogla ući u stan, jer je u blindo vratima, s unutrašnje strane, u bravi ostao suprugov ključ, javlja Slobodna Dalmacija.

Vojko Bašić / Hanza media
 

"Sreća da je sve dobro prošlo, bez ozlijeđenih, bez većih posljedica, ali suprug je u totalnom šoku, ne može vjerovati što se dogodilo, koliko se malena prepala, što se sve još gore moglo dogoditi... Navečer je pjevala i plesala, nadamo se da se ove nemile životne epizode neće ni sjećati..." - tješi se mama malene.

Vojko Bašić / Hanza media
 

Nakon što su se prvo pokušali s vrha zgrade spustiti do stana, vatrogasci su se na kraju popeli košarom do stana i ušli kroz prozor od sobe, čije je staklo srećom bilo otvoreno, pa je utoliko ulazak bio jednostavniji i splitsku familiju koja se našla u nemiloj situaciji spasili agonije.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2020 11:53