ULICA JOSIPA SLAVENSKOG

VIDEO: EKSPLOZIJA U ZAGREBAČKOM NASELJU PREČKO, JEDNA OSOBA OZLIJEĐENA! Silovita detonacija odjeknula u stubištu stambene zgrade

Dvije su osobe na obavijesnom razgovoru u zagrebačkoj policiji, vezano za eksploziju rano jutros oko 3 sata u stambenoj zgradi u zagrebačkom naselju Prečko, u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, izvijestila je u petak Policijska uprava zagrebačka
 Ranko Suvar / CROPIX

U noći na petak u 02:47 sati Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba dobila je dojavu o eksploziji na stubištu stambene zgrade u ulici Josipa Slavenskog 12.

Na teren su izišli Policijska uprava zagrebačka, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Gradska plinara Zagreb i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Na terenu je i protueksplozijski odjel Ministarstva unutarnjih poslova koji provodi istražne radnje.

VIDEO: Tomislav Kukec/Jutarnji list

Uslijed eksplozije koja je odjeknula na 8. katu, kako doznajemo, narušena je statika na stubičnoj konstrukciji same zgrade, a nastala su oštećenja na svim stanovima i zajedničkim prostorijama uslijed detoncije na 8. i 9. katu, dok je dio 7. kata također oštećen zajedno sa oknom dizala.

Upravo zbog oštećenja stubišne konstrukcije, kao i samoga stana na jednom od tih viših katova, evakuirana je invalidna osoba P.R. koju su iznijeli iz stana i spustili pomoću nosila i ljestava uz osiguranje užetom.

O toj lakše ozlijeđenoj oosbi odmah su se pobrinuli djelatnici Hitne pomoći, a obzirom da se ne radi o eksploziji plina, već najvjerojatnije o eksplozivnoj napravi, na mjesto događaja stigli su i djelatnici Elektre koji su isključili struju u strojarnici te su jedna vrata nasilno otvorena.

Kako neslužbeno doznajemo, zbog ovog događaja policija je odmah u postaju privela jednog susjeda.

Policija je kasnije objavila kako su na obavijesnom razgovoru u policiji zbog eksplozije završile ukupno dvije osobe, javlja Hina.

- Kad je roknulo, izletila sam iz kreveta. Nisam odmah znala jel sanjam ili šta. Vrata stana su bila otvorena, štok izbijen. Kao da su tri munje udarile, tako je jako bilo. Provirila sam na stubište. Bila je zaglušujuća tišina potom. I onda se čula panika. Susjedi su istrčali iz svojih stanova. Nisam se ni snašla od šoka, a policija i vatrogasci već su nam bili u zgradi. Odmah su sve ogradili. Spasili su jednu susjedu koja živi sama i koja je u invalidskim kolicima jer mislim da je njezin stan od eksplozije najviše nastradao, a ona je ozlijeđena - kaže za Jutarnji list jedna stanarka zgrade.

Po dolasku djelatnika protueksplozijskog odjela, čim je otklonjena sumnja da uzrok detonacije nije plin, ubrzo se na stubištu čulo, kaže susjeda: "pa to je TNT ..."

- Navodno je uhićen jedan mladić iz našeg stubišta. Susjed me baš pitao: 'Kaj ga ne znaš? Pa to je onaj jedan niži, nabildani.' Nažalost susjede ne poznajem po imenu već samo iz viđenja, a znam se na osmom katu spominju neki narkomani u stanu koje su stanari uočili - zaključuje susjeda.

Policijsko priopćenje o eksploziji

Danas, oko 3 ujutro u Zagrebu, Ulica Slavenskoga, u stambenoj zgradi je došlo do eksplozije, zasad nepoznatog eksplozivnog sredstva, na višim katovima zgrade. Jedna osoba starosti 63 godine je lakše ozlijeđena te je nakon pružene liječničke pomoći puštena kući. Uslijed eksplozije oštećena su ulazna vrata nekoliko stanova, staklo na dizalu, nekoliko parkiranih vozila ispred zgrade, a očevid je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:14