'ČAROBNO MJESTO'

VIDEO: Film o Hrvatskoj 'WOW! Croatia' osvojio Emmyja

Film dvoje američkih novinara prikazuje ljepote hrvatskog pejzaža, ali i predstavlja hrvatsku povijesno-prirodnu baštinu te gastronomsku ponudu

ZAGREB - Dokumentarni film 'WOW! Croatia' novinara Ashley Colburn i John Needden snimljen u organizaciji Hrvatske turističke zajednice osvojio je prestižnu nagradu na dodjeli nagrada Emmy održanoj u subotu u Las Vegasu.

Colburn i Needden su u rujnu prošle godine proveli osam dana u putovanju Hrvatskom te su snimili kadrove Zagreba, Hrvatskog Zagorja, Samobora, NP Plitvička jezera kao i Smiljana, doline Gacke, Splita, Dubrovnika, Stona i Cavtata.

Film prikazuje ljepote hrvatskog pejzaža, ali i predstavlja hrvatsku povijesno-prirodnu baštinu te gastronomsku ponudu. Dio je posvećen i noćnom životu u hrvatskim turističkim središtima.

- Hrvatska je čarobno, lijepo i vrlo posebno mjesto. Ljepota se sama nameće i preko hrane, prirode, ali i hrvatske gostoljubivosti. Mladi su Amerikanci najbolji gosti jer se radi dobre zabave stalno vraćaju - objasnila je novinarka Colburn te zahvalila HTZ-u na suradnji tijekom putovanja i snimanja dokumentarca.

Istaknula je kako joj je period u Hrvatskoj bio jedan od najljepših tjedana u životu te da joj je čast bila predstaviti vjernim posjetiocima svoje stranice Wealth koja je inače vrlo popularna u Kaliforniji.

Kao svojevrsnu zahvalu na dokumentarcu, HTZ je autoricu Colburn nagradila 'Zlatnom penkalom' koja se dodjeljuje stranim novinarima za najbolje tekstove, priče i reportaže o Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 02:29