BESANA NOĆ

VIDEO, FOTO: EKSPLOZIJE UZNEMIRILE OSJEČANE Veliki požar u Čermakovoj punionici plina, boce letjele stotinjak metara

Na terminalu je uništena i instalacija plina, ali je velika nesreća ipak na vrijeme zaustavljena

Snažne eksplozije probudile su noćas Osječane i stanovnike okolnih mjesta. Oko 2.30 u gospodarskoj zoni Antunovac došlo je do požara u punionici plina u regionalnom centru Crodux plina. Prema prvim informacijama nema ozlijeđenih, a požar je ugašen brzom intervencijom vatrogasaca, javlja portal Osijek031.

Dojavu o požaru vatrogasci su dobili oko 3,00 sata, rekao je zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Boris Banjan.

- Dežurna smjena se odmah uputila na mjesto događaja, pokušali su zaustaviti požar koji su zatekli u dijelu terminala za punjenje boca s propan butan plinom (boce za kućnu uporabu). Požar se, međutim, vrlo brzo proširio na velik dio uskladištenih boca na tom terminalu, boce su letjele par stotina metara u krug, a ima i ugroženih objekata, rekao je Banjan.

Vatrogasci su se morali privremeno povući dok se eksplozije malo ne smire, no čim su dobili mogućnost da priđu vatri počeli su s gašenjem.

- Na terminalu je uništena i instalacija plina, ali je velika nesreća ipak na vrijeme zaustavljena, objašnjava Banjan te dodaje:

- Najveći su problem bila dva velika spremnika, svaki sa po 80 000 kubika kapaciteta. Da su oštećene instalacije na njima bila bi to puno veća tragedija i nesreća. Na sreću nema stradalih ni ozlijeđenih.

Croduxov centar opremljen je nadzemnim spremnicima plina, punionicom boca za kućanstvo i maloprodajom autoplina.

U Policijskoj upravi osječko-baranjskoj doznaje se da je tijekom gašenja bio obustavljen cestovni i željeznički promet na tome području, koji je ponovno uspostavljen, oko 5,40 sati.

Nema dojava o ozlijeđenim osobama ili šteti na drugim objektima u okolici. Očekuje se početak očevida.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:39