SUSRET U BALTAZARU

VIDEO, FOTO: IZNENADNI SASTANAK ČELNIKA VLADAJUĆE KOALICIJE U POZNATOM ZAGREBAČKOM RESTORANU Branko Bačić otkrio o čemu se raspravljalo

 
Sastanak vladajuće koalicije u zagrebačkom restoranu Baltazar
 Darko Tomaš / CROPIX

>>> NOVO 19:59 Sastanak je završio nešto prije 20 sati, a novinarima se nakon toga obratio predsjednik HDZ-ova kluba zastupnika Branko Bačić.

On tvrdi da se ponajprije govorilo o dogovoru da se čim prije organizira novi sastanak na kojem bi zajednički dogovorili detalje državnog proračuna za sljedeću godinu.

- Utvrdili smo da je vladajuća većina stabilna i izrazili uvjerenje da ćemo mandat odraditi do kraja i pobijediti na idućim parlamentarnim izborima. Dogovor je da ubuduće sastanci, dok je u tijeku donošenje proračuna, budu češći, s jedne strane tematski, i da definiramo stavove po pojedinim najavljenim zakonskim projektima od strane premijera. Držimo da oko svih najvažnijih Vladinih projekata postoji jedinstvo unutar koalicije, izjavio je Bačić.

Kaže da nije bilo riječi o najnovijim istupima Milorada Pupovca i reakcijama koje su izazvali.

- Nismo konkretno o njemu govorili jer smo o tome već na dvije posljednje sjednice raspravljali i jasno se očitovali, tako da danas o tome večeras nismo više razgovarali, izjavio je Bačić.

Novinare je zanimalo i kako to da je sastanak održan u restoranu, a ne u Vladi, što je dosad bio običaj.

- Nakon tri godine odlučili smo jedan radni sastanak održati izvan Vlade, u jednom neformalnom druženju, odgovorio je Bačić.

- Znači, ovo je zapravo bilo samo utvrđivanje gradiva?, pitali su novinari, a Bačić je odgovorio potvrdno.

S obzirom da na sastanku nije bilo predsjednika HSLS-a Darinka Kosora, novinari su Bačića pitali i tome, no on je odgovorio da je riječ o opravdanom izostanku.

- On je tu s nama zajedno u koaliciji, nemam nikakve dvojbe o njegovom sudjelovanju, rekao je.

Na kraju je izjavio da nije bilo nikakvih razgovora o nekim konkretnim prijedlozima pojedinih koalicijskih partnera, pa ni o HNS-ovom inzistiranju na povećanju plaća prosvjetarima, već da je ključna tema bila dogovor da partneri čim prije zajedno sjednu i rasprave prijedlog proračuna za sljedeću godinu.

FOTOGALERIJA: Sastanak vladajuće koalicije u Baltazaru

------------------------

Vladajuća koalicija u poslijepodnevnim satima okupila se na nenajavljenom sastanku u zagrebačkom restoranu Baltazar, javlja televizija N1, koja navodi da teme razgovora nisu poznate.

Uoči sastanka reporterka N1 Anka Bilić Keserović upitala je gradonačelnika Zagreba i čelnika Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića pred ulazom u restoran o čemu je riječ.

- Ja ću biti deset minuta jer imam posla. Pozdravit ću premijera i Kažimir Varda će ostati umjesto mene kao potpredsjednik stranke i šef kluba, a ja imam dvije ceste za asfaltirati u Dubravi do devet navečer. Teme su da Hrvatskoj treba mir i stabilnost, da ljudi trebaju živjeti dobro i izvan Zagreba i u Zagrebu možemo još bolje. I dok tako budemo surađivali na projektima, Stranka rada i solidarnosti će podupirati ovu Vladu i ova Vlada će do tada trajati. Ako ne budemo surađivali na projektima od interesa za grad i državu, onda neće trajati. To je definitivno stav Stranke rada i solidarnosti jer mi ne trgujemo za fotelje. Radimo na projektima, do sada imamo dobar partnerski odnos s predsjednikom Vlade i tako će biti ubuduće, izjavio je Bandić.

Na pitanje o stanju u koaliciji kaže: - Već sam govorio o praznim puškama, puškama bez pušaka, samo doslovno citirajte mene što sam rekao prije mjesec dana, dva, tri i bit ćete informirani. Ja ću još malo početi naplaćivati razgovore, sad sam dao besplatno izjavu, rekao je.

Veljko Kajtazi rekao je da ne zna koja je tema koalicijskog sastanka i da je samo dobio informaciju da dođe. Stanje u koaliciji ocjenjuje odličnim. Kaže da se nacionalni program za manjine provodi, možda ne dinamikom kojom bi željeli, ali se provodi.

Furio Radin rekao je da je prije 15 minuta dobio poziv za sastanak. Prvo je rekao da ne zna koja je tema sastanka, ali na konstataciju reporterke kako pretpostavlja da je jedna od tema i Milorad Pupovac i odnosi u koaliciji odgovorio je: Dobra informacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 13:38