IZDAVAČKI PROJEKT GODINE

VIDEO, FOTO Jutarnji i HT predstavili Jobsovu biografiju: Optimistična knjiga o tome što možete postići ako ste dovoljno uporni, motivirani i ludi

Knjiga donosi detaljan život slavnog genija iz Silicijske doline na više od 600 stranica i s nikad viđenim fotografijama
Zagreb, 131211.T-com centar, Savska cesta.Predstavljanje hrvatskog prijevoda knjige Waltera Isaacsona 'Steve Jobs', u izdanju T-coma i Jutarnjeg lista.Na slici: clan uprave EPH Tomislav Wruss i urednik Nedjeljnog jutarnjeg Miran Pavic.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

Hrvatski telekom i Jutarnji list ponosno su danas u Zagrebu predstavili zajednički izdavački projekt - uzbudljivu i ekskluzivnu biografiju Stevea Jobsa.

Kritičari kažu da je autor Walter Isaacson uspio napraviti sveobuhvatan, često nimalo laskav portret kompleksnog čovjeka koji je iza sebe ostavio brojne neprijatelje, uvrijeđene bivše prijatelje, kritičare i rivale, ali i milijunsku hordu obožavatelja koji kupuju njegove Apple proizvode.

Vjerojatno zato je životna priča ovog informatičkog genija, ali i revolucionara u rekordnom roku postala najprodavanija knjiga godine na Amazonu, prva je na ljestvici New York Timesa, a mjesecima ne silazi sa svih svjetskih top-ljestvica.

Hrvatsko izdanje po cijeni od 159 kuna već se dva dana prodaje u knjižarama Algoritma, Profila, Školske knjige, Mozaik knjige, VBZ-a, Ljevaka i Tisak media centra te na svim većim kioscima Tiska i iNovina. Hrvatski telekom kao ekskluzivni partner prodaje ovu knjigu u svim T-centrima.

- Ponosni smo što upravo Jutarnji list izdaje ovu knjigu. Licitirali smo na slijepoj licitaciji gdje smo ponudili iznos i opisali profil naše kompanije jer su vlasnici prava tražili izdavača koji je u stanju iznijeti tako značajan projekt - izjavio je Tomislav Wruss, direktor izdavaštva u EPH, koji je osobno vodio napetu bitku za prava na Isaacsonovu knjigu, u kojoj je na kraju Jutarnji i pobijedio u srazu s mnogim drugim izdavačima.

Urednik knjige Miran Pavić zajedno s timom svojih suradnika-prevoditelja, Vukom Radićem i Damirom Biličićem, uspio je zgotoviti, prema mišljenju mnogih, najznačajniji hrvatski izdavački projekt godine.





- Protagonist je izuzetno zahtjevan, kompleksan i pomalo lud. Tip koji cmizdri na sastancima Nadzornog odbora i gura bose noge u WC školjku kako bi se opustio.

Ipak, to je optimistična knjiga o tome što možete postići ako ste dovoljno uporni, motivirani i ‘ludi’ - istaknuo je urednik Pavić na svečanoj promociji.

Petar Čavrag iz Hrvatskog telekoma naglasio je kako su upravo oni prvi na hrvatskom tržištu ponudili iPhone koji je u potpunosti promijenio način korištenja mobilne telefonije.

- Stoga nam je iznimno drago što smo imali čast prvi ponuditi ovu iznimnu biografiju o čovjeku koji je svojom tehnologijom dotaknuo živote mnogih od nas - naglasio je Čavrag.

Steve Jobs bio je, rekli su u poslovnom svijetu, vrlo čudan čovjek. Prezirao je tradicionalne korporacije, mrzio tradicije i ustaljene poslovne modele, stalno tjerao svoje suradnike da smišljaju nešto novo. Knjiga otkriva i puno o njegovoj borbi s karcinomom, zavaravao je sve oko sebe da pobjeđuje, a autora biografije je nekoliko tjedana prije smrti uvjeravao da će ga spasiti neka nova radikalna terapija.

Luksuzno izdanje ove “must have” knjige i, prema tvrdnjama nekih, moderne enciklopedije poslovanja budućnosti na više od 600 strana donosi i gotovo 50 nikad viđenih fotografija najmoćnijeg biznismena naše ere, koje je sam odlučio podijeliti sa svijetom za potrebe knjige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 21:32