ZNAK PAŽNJE

VIDEO, FOTO: NA DAN ŽENA IZNENAĐENJE NA MAGISTRALI Šibenski policajci zaustavljali i kontrolirali vozila, pa uzornim vozačicama dijelili ruže

 
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Na neobičan i dosad nezabilježeni način, obilježavanju Međunarodnog dana žena pridružila se PU šibensko-kninska. U petak, od ranih jutarnjih sati, uz Jadransku magistralu u Njivicama, na zapadnom ulazu u Šibenik, službenici Prometne policije zaustavljali su vozila i pripadnicama ljepšeg spola za volanom dijelili ruže.

Nakon što bi kod zaustavljenih automobila provjerili urednost dokumenata, iznenađenim vozačicama policijska službenica je davala umotane ruže.

- Uz Dan žena, ovo je bio naš znak pažnje uzornim vozačicama u prometu, a ovim činom još smo jednom željeli ukazati da je u sigurnost u prometu jedna od bitnih stavki u zaštiti ljudskih života. Uz ovaj način obilježavanja Dana žena, policija djeluje i preventivno, jer ruža, kao znak pažnje, umjesto moguće kazne, znači da su i policajci samo ljudi, posebno senzibilizirani u zaštiti ljudskih života u prometu i općenito – poručili su iz šibenske Prometne policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:38