PREMIJER U POSJETI

VIDEO, FOTO: PLENKOVIĆ POPIO KAVU U KARLOVCU Premijer sa svojim timom sjeo u kafić, a svi su odmah dobro protrljali ruke sredstvom za dezinfekciju

 
 Screenshot: Jutarnji

HDZ-ov tim Odvažno za Hrvatsku predvođen Andrejem Plenkovićem u subotu je, zadnjeg dana kampanje za unutarstranačke izbore, proveo u druženju s članstvom u Karlovcu, građane su pozvali da sutra iziđu na izbore ali i poručili kako je pobjeda njihovog tima važna za dalji razvoj Hrvatske.

Plenković je s kolegama pritom popio kavu, a svi su dobro protrljai ruke sredstvom za dezinefkciju.

Kandidat za zamjenika predsjednika Tomo Medved je pozvao članstvo da sutra izađu na izbore na više od 500 biračkih mjesta u Hrvatskoj. ali i da se strogo pridržavaju preporuka Stožera civilne zaštite u vezi pandemije koronavirusa kako ne bi ugrozili zdravlje.

Rekao je i kako treba sagledati uspjehe Vlade Andreja Plenkovića u svim resorima dodavši kako je upravo stoga važno da pobijedi njegov tim kako bi se taj razvoj nastavio.

"Tim je to koji garantira postizanje svih ciljeva iz programa Odvažno za Hrvatsku", rekao je Medved. U timu su i Zdravka Bušić, Oleg Butković, Ivan Anušić te Branko Bačić.

"Očekujem da će članstvo prepoznati kvalitetu programa, jasnoću ciljeva te koliko je važno birati ljude koji su u stanju donositi složene odluke i preuzeti teret odgovornosti", rekao je Medved. Uvjeren je, kaže, kako će sutra na izborima članstvo prepoznati Plenkovićev tim kao odgovor na izazove pred nama.

Komentirao je i slučaj SMS-poruka s obzirom na to da je Središnje izborno povjerenstvo obaviješteno o porukama koje imaju naziv HDZ izbori i za koje se čini kao da su službene stranačke no u njima se poziva na glasovanje za neke kandidate.

Očekujem da SIP utvrdi tko je slao zbunjujuće poruke

Očekuje, kazao je, da Središnje izborno povjerenstvo (SIP) HDZ-a utvrdi tko to čini i reagira jer se tim porukama pokušava zbuniti članstvo nekim kombinatorikama. Dodao je i da su neke kolege kroz cijelu kampanju koristile neprihvatljivu retoriku, ali da je uvjeren da time oni neće postići kod članstva efekt koji žele.

Na novinarsko pitanje kako će izgledati buduća suradnja s njima odgovorio je da će biti sukladna Statutu stranke i ostalim aktima.

Upitan je li opasno u vrijeme pandemije pozivati članstvo na birališta Medved je odgovorio da se istovremeno u Francuskoj održavaju lokalni izbori, ponovio je da se radi o 500 mjesta i zamolio članstvo da ne izlaze na izbore zajedno u velikim grupama.

"Ova Vlada i Republika Hrvatska vode rat i protiv virusa i protiv panike, ali i protiv gospodarskih i drugih posljedica koje epidemija nosi sa sobom. Podsjećam da smo imali Domovinski rat u kojem smo se uspješno nosili sa složenim organiziranjem života, većina se ljudi sjeća kako smo organizirali život, kako smo se opskrbljivali, kako organizirali zdravstvenu skrb, pa se poučeni svim tim lekcijama i iskustvima dobro nosimo i s ovom krizom", zaključio je Medved.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:45