NOVE RIGOROZNE MJERE

VIDEO, FOTO: POLICIJA STROGO KONTROLIRA PROMET IZMEĐU GRADOVA Na ulasku u Zagreb i Split stvaraju se velike kolone, nitko bez propusnice ne može proći

 
 Tom Dubravec / CROPIX

Od ponoći su policijski službenici krenuli u provođenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

S policajcima je od jutra i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

- S policijom od jutra u provođenju Odluke o zabrani napuštanja prebivališta. Hvala vam cure i dečki!, napisao je na Twitteru ministar Božinović.

Podsjetimo, propusnice za sve koji su isključeni iz zabrane napuštanja mjesta prebivališta - sudionike u opskrbi, zaposlene u bitnim službama, novinare, građane koji putuju na posao i žurne službe, izdavat će se na rok od sedam dana u gradskim uredima za mjesnu samoupravu radnim danom u u razdoblju od 9 do 15 sati.

Ulaz u Split je zatvoren za sve koji nemaju prebivalište u Splitu i za građane koji ne posjeduju propusnicu izdanu od strane nadležnog tijela, piše Slobodna Dalmacija.

Na terenu smo se uvjerili da je policija točno na vrijeme, kako je najavljeno, krenula s provođenjem tih mjera.

Kružni tok na Bilicama od ponoći su osvijetlile rotirke, a policijski službenici su zaustavljali svako vozilo koje ulazi u grad.

FOTOGALERIJA: Velike gužve u Splitu zbog policijskih kontrola

Jedna patrola je smještena na prilazu iz smjera Klisa dok je druga na izlazu za Split. Svjetlosna i znakovna signalizacija navodi vozače prema policajcima koji nakon kratke provjere dokumentacije propuštaju sve koji su ulaze u svoje mjesto prebivališta ili posjeduju propusnicu.

- Kako bi svi zajedno spriječili širenje bolesti, dnevne migracije se moraju svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje Odluke, radi čega je odgovornost na građanima da poštuju zabranu, te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz potvrdu koja je izdana od nadležnog tijela - poručili su iz jučer policije. Zbog navedenih provjera najavili su i mogućnost stvaranja veće kolone i zastoja, pogotovo na prilazima Splitu.

Slobodna Dalmacija

Velike gužve stvaraju se ovoga jutra na ulazu u Split, posebice iz smjera Solina i Kaštela, u rotoru na Bilicama, a građani se mole za strpljenje.

Svi prilazi gradu puni su policije koja detaljno provjerava imaju li svi koji ulaze i izlaze iz grada za to odgovarajuće propusnice.

Splićani javljaju kako policijske snage zaustavljaju baš svako vozilo, bez iznimke. Uz osobnu iskaznicu treba pokazati i valjanu propusnicu, a u redovima se trenutno, iz Solina prema Splitu, čeka oko pola sata do 40 minuta.

Facebook

Tako će biti još najmanje sat vremena, srećom brojnim građanima je omogućen rad od kuće, pa je znatno smanjen broj onih koji odlaze na posao.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa, jučer je, podsjetimo,donio tri nove odluke, a jedna od njih je, dakle, i Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Stroge policijske kontrole su i u Zagrebu, policija zaustavlja na izlazima iz grada kod Arene Zagreb, Westgatea, te na Aleji Bolonje, odakle stižu fotografije.

Načelnik PU zagrebačke: Osoba koja je kršila samoizolaciju imala je u autu još tri osobe

Marko Rašić, načelnik Policijske Uprave zagrebačke istaknuo je, govoreći za emisiju Hrvatskog radija "U mreži Prvog", kako će policija postupiti i podnositi kaznene prijave protiv lažnih informacija i kršenja samoizolacije. Nakon potresa, nisu zabilježeni nikakvi oblici kriminala, ulazaka u stanove ili pljačkanje.

- Od noćas su se uspostavili policijski punktovi na izlaznim dijelovima Zagreba, mjera traje od ponoći, imamo suradnju s drugim županijama. Pojedinci krše samoizolaciju i mjeru o napuštanju prebivališta. Jedna je osoba kršila samoizolaciju, imala je u automobilu još tri osobe! Nevjerojatno je da usprkos upozorenjima nadređenih i medija, ljudi krše mjere. Imamo dosad 68 osoba koje su kršile mjere samoizolacije kao i 12 ugostiteljskih objekata koji su kršili mjere zabrane rada. Ustrajat ćemo u ovim mjerama i pokušati spriječiti daljnje širenje, ističe Rašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:06