28. OBLJETNICA

VIDEO: GOTOVINA NA GODIŠNJICI OBRANE ZADRA 'Emocije su dobre, no moramo biti razumni i graditi društvo koje prihvaća onog drugog'

 
 Jure Mišković / CROPIX

Na obilježavanju 28. godišnjice obrane Zadra od velikosrpske agresije u Dračevcu bio je danas umirovljeni general Ante Gotovina.

'Prisjetimo se vremena prije 28 godina, kada smo svi zajedno živjeli u neizvjesnosti. To je trajalo nekoliko godina. Prisjetimo se onih mladih ljudi, vojnika koji su dali svoje živote. Prisjetimo se one djece, žena i staraca koji su otišli na drugi svijet. Sjetimo se svih tragedija koje nosi sa sobom rat. To su temelji naše državnosti. Na tim temeljimo danas živimo sigurni i slobodni. Te temelje moramo čuvati, a to je trajna briga našeg sustava nacionalne sigurnosti', rekao je Gotovina, javlja HRT.

Govoreći o emocijama na ovakve dane, Gotovina kaže da je dobro imati emocije, no 'moramo biti razumni, imati emocionalnu inteligenciju i biti socijalno osjetljivi'.

Dodao je da je potrebno graditi društvo koje prihvaća.

'Trebamo graditi društvo koje prihvaća onog drugog. Trebamo brinuti o našem gospodarstvu jer samo bogata zemlja može biti socijalno pravedna u stvarnosti. Tome trebamo težiti', rekao je Gotovina, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:13