UZ HARMONIKAŠE

VIDEO Gradonačelnik Pule koji je zabranio cajke snimljen u lokalu s harmonikašima. Bio je jako dobro raspoložen...

UPuli je nedavno zabranjen koncert narodne glazbe koji je uključivao nekoliko popularnih izvođača

Filip Zoričić u društvu harmonikaša

 Screenshot/youtube/

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić nije dozvolio da se u pulskom Domu sportova održi koncert nekoliko pjevača folk i turbo folk glazbe, a glas o njegovom pothvatu pročuo se Hrvatskom i regijom vrlo brzo. Reakcije na njegov čin bile su podijeljene, no to Zoričića nije omelo i ostao je čvrsto pri svojoj odluci te zaključio da glazbeni pravac poput folka, odnosno, turbo folka je "glazbeni izričaj koji ne pripada podneblju, mentalitetu i duhu Pule".

Doduše, na YouTubeu se pojavio kratki video isječak na kojem se gradonačelnik Pule u jednom ugostiteljskom objektu druži s okupljenima uz zvuke glazbe koju bi, prema prethodnim stavovima, potencijalno mogao zabraniti. Naime, u kratkom videu čuje se pjesma Halida Bešlića "Iznad Tešnja", dok se u kadru nalaze i harmonikaši.

Podsjećamo, u Puli je nedavno zabranjen koncert narodne glazbe na kojemu su trebali nastupati Duško Kuliš, Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba i Zorana Mićanović, a Kuliš je osobno prokomentirao da je "dželat napokon skinuo lažnu masku humanosti, tolerancije i demokratičnosti" ovim embargom.

- Otvorio je za javnost tamnu stranu svog karaktera. I nemojte mu suditi, osudio je on sam sebe. Vrijeme će pokazati, a nadam se i izbori, na čijoj strani je istina i pravda - poručio je i istaknuo kako njihovim pjesmama "nema mjesta u eteru hrvatskih radija i TV postaja, a takva monotonija u eteru rezultirala je time da njih, koji nisu pristali na takvu vrstu mentalne muzičke higijene, ima dovoljno i da mogu napuniti dvorane".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:59