OD SPLITA DO KONAVALA

VIDEO: GRMLJAVINSKO NEVRIJEME POHARALO DALMACIJU Sinoć padala tuča veličine oraha, jutros pijavice od Murtera do Šolte i Hvara!

 Screenshot

Sinoć je Dalmaciju poharalo grmljavinsko nevrijeme, a nestabilno vrijeme se nastavilo i danas: nakon tuče, grmljavine i obilne kiše jutros je oko 9.30 sati zabilježeno i nekoliko pijavica, javlja Crometeo.

Jedna je uočena kod otoka Murtera, a držala se mora i nije izašla na kopno. Nošena sjeverozapadnim vjetrom, odmaknula se postupno prema otvorenom moru. Pijavica je uočena također između Drvenika Velikog i Čiova.

- Trenutno imamo dojave pijavica na sve strane: Drvenik, Šolta, Hvar... - objavili su iz Crometea na svojoj Facebook stranici.





[PIJAVICA OUTBREAK!] Trenutno imamo dojave pijavica na sve strane: Drvenik, Šolta, Hvar... Ukoliko uočite pijavice dojavite nam je ovdje na poruku ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Posted by Crometeo on Wednesday, 13 January 2016








Pijavica kod Murtera, 13.1.2016.Foto: Maja Klarin Požgaj

Posted by Crometeo on Wednesday, 13 January 2016




Dalmaciju je jučer i noćas je zahvatilo grmljavinsko nevrijeme koje je bilo praćeno tučom. Tuča je sinoć prolazno zabijelila neke dijelove Splita, a neverin se preko Mosora i Podstrane premještao dalje prema Omišu. Grmljavinskih pljuskova praćenih izraženijom tučom bilo je i u dolini Neretve, te na širem dubrovačkom području. U Konavlima, u posljednja 24 sata pale su 24 litre oborine po kvadratnom metru, a padala je i tuča veličine oraha, piše Crometeo.





Jaka tuča na Čiovu, 6. put od sinoć.Foto: Marko Radoš

Posted by Crometeo on Wednesday, 13 January 2016








Tuča u Konavlima. Trenutno se ispituje je li nanijela štetu, s obzirom na neobično velika zrna tuče za dio godine.Foto: Mario Magud

Posted by Crometeo on Tuesday, 12 January 2016




Pijavica je snimljena i prošlog tjedna u Splitu kada je velika oluja rušila stabla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:23