BEZ DLAKE NA JEZIKU

VIDEO: GRMOJA OPALIO PO SVIMA 'SDP nema podršku ni svih svojih zastupnika, a Marićev je proračun skucan k'o Golf dvojka pred registraciju...'

VIDEO: GRMOJA OPALIO PO SVIMA 'SDP nema podršku ni svih svojih zastupnika, Marićev je proračun skucan k'o Golf dvojka pred registraciju, Plenković nema većinu, sutra možda raspuštanje Sabora!'
 Tomislav Krišto / Hanza Media

Tijekom sjednice Sabora novinarima se ispred sabornice obratio zastupnik Mosta Nikola Grmoja, vjerojatno najžešći u svojim optužbama na račun premijera i HDZ-a zadnjih nekoliko dana. No, Grmoja danas nije ni poštedio ni oporbu: - Glavni oporbeni klub nema potporu ni svih svojih zastupnika, vidjet ćemo hoće li se pojaviti Milanka Opačić i kako će glasati - rekao je Grmoja novinarima.

- Ovo više nema nikakvog smisla, ovo je tezgarenje, a Bernardić se upleo u neku raspravu o zagrebačkoj Skupštini, koja sada nema nikakvog smisla. Mi smo pokazali da možemo biti najveća oporba, a ne najveći oporbeni klub zastupnika u Saboru - rekao je Grmoja.

Na pitanje o broju glasova na koje Plenković može računati, zastupnik Mosta je rekao: - Očito je da Plenković većine nema, a čuo sam da nema podršku još nekih zastupnika poput Škibole. Kako će glasati Lovrinović to ćemo tek vidjeti, moramo čekati što će biti u Saboru - rekao je.

Grmoja je prokomentirao i efikasnost ministra Zdravka Marića: - Ministar Marić je bio dobar dok se radio proračun za vrijeme Tihomira Oreškovića, a već ovaj proračun mu je "skucan kao Golf duja pred registraciju" - rekao je, pa se opet vratio na pitanje skupljanja većine u Saboru.

- Sad je očito da je u tijeku politička trgovina, vidjet ćemo što će tražiti Milorad Pupovac za svoju podršku - kazao je Grmoja i još jednom pozvao premijera da pokaže da ima većinu: - Mislim da Esih i Glasnović nisu jedini koji neće dati podršku Plenkoviću i da će se nakon lokalnih izbora oni udaljiti od HDZ-a.

Ako se pokaže da Marić nema 76 glasova za potporu, hoćete li tražiti raspuštanje Sabora? - bilo je zadnje pitanje:

- Razgovarat ćemo sa svim klubovima, jer moramo misliti na budućnost Hrvatske. Bolje izgubiti saborsku stolicu, nego obraz. Sutra ćemo, ovisno o tome što se bude događalo, možda ići u tom smjeru - završio je Grmoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 03:48