IZAZVAO SMIJEH

VIDEO: HASANBEGOVIĆ PREKINUO MARATONSKU RASPRAVU O VIŠE OD 900 AMANDMANA 'Molim vas višednevnu stanku kako bismo se konzultirali s Jelenom Veljačom'

 
Zlatko Hasanbegović; u krugu: Jelena Veljača
 Marko Todorov / CROPIX

Usred višesatnog izjašnjavanja o više o 900 amandmana podnijetih na konačni prijedlog Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma zastupnik u Hrvatskom saboru iz kluba Neovisni za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović uzeo je riječ kako bi zatražio "višednevnu stanku" kako bi "izvršili stranačke konzultacije s gospođom Jelenom Veljačom".

Obratio se predsjedavajućem Milijanu Brkiću.

- Poštovani potpredsjedniče Hrvatskoga sabora, velepoštovana državna tajnice gospođo (Josipo) Rimac, u ime kluba Neovisnih za Hrvatsku tražim stanku u maksimalnom, po mogućnosti višednevnom, trajanju, kako bi u ime Neovisnih za Hrvatsku u vezi s donošenjem konačne odluke o glasovanju o ovom važnom Zakonu o financiranju izvršili stranačke konzultacije s gospođom Jelenom Veljačom, rekao je Hasanbegović iz svoje saborske klupe.

Neki zastupnici iz redova Mosta, podnositelja 888 amandmana na Konačni prijedlog zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, na Hasanbegovićeve su riječi reagirali sa smijehom.

- Naime, ovo pitanje, po svojoj važnosti, zbog činjenice da vlada magistra Andreja Plenkovića, gospodina (Lovre) Kuščevića i ostalih, bezrazložno odbija više stotina predloženih amandmana i zbog prvorazredne državne i narodne pozadine referendumskoga zakona sve to traži... to prelazi stranačke okvire... traži konzultacije s najvećim hrvatskim moralnim i intelektualnim autoritetima, a gospođa Jelena Veljača u ovom trenutku, bez sumnje, jedan je od nekoliko najvećih hrvatskih i moralnih autoriteta.

Brkić je Hasanbegoviću odobrio 15-minutnu stanku, a ubrzo potom odredio je i prekid sjednice zbog utakmice Hrvatska-Azerbajdžan u sklopu kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo. Zastupnici su se nakon utakmice vratili u sabornicu i nastavili diskusiju koja bi mogla potrajati do zore. Kao što smo ranije izvijestili, Vlada je na sjednicu poslala Josipu Rimac koja strpljivo, jedan po jedan, odbija sve predložene amandmane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:23