OŠTRE PORUKE

VIDEO: HDZ-ovci ODGOVORILI BERNARDIĆU 'I u SDP-u misle da je on neuspjeli eksperiment. Neka se ostavi Rive, kafića i teških pića!'

 
Ante Bačić i Ante Sanader
 Božidar Vukičević / CROPIX

Politički tajnik HDZ-a Ante Sander je u nedjelju izjavio kako su istaknuti SDP-ovci govorili da je Davor Bernardić neuspjeli eksperiment te da se treba probuditi i prestati sanjati.

"Sjećamo se da je Peđa Grbin izjavio kako je Bernardić jedan neuspjeli eksperiment. Vojko Obersnel je kazao: Bernardiću krajnje je vrijeme da se probudiš i prestaneš sanjati", istaknuo je Sanader na konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima, Hrvatska je na parlamentarnim izborima 5. srpnja u poziciji birati između Andreja Plenkovića i Davora Bernardića.

"Kada članovi SDP-a kažu da je Bernardić neuspjeli eksperiment, onda ostaje kao izbor samo Plenković, zbog rezultata koje je Vlada s njim na čelu ostvarila u zadnje četiri godine", poručio je Sanader.

Politička stabilnost

Pri tomu je, među ostalim, spomenuo rješavanje problema u vezi s Agrokorom i brodogradilištima te upravljanje krizom u aktualnoj pandemiji koronavirusa.

"Hrvatska se odlično nosila s tom epidemijom i po ocjenama relevantnih stručnjaka i svjetske javnosti te smo pohvaljeni i uvršteni među najbolje zemlje u borbi protiv koronavirusa", istaknuo je Sanader. Dodao je kako je zaslugom Vlade, s Plenkovićem na čelu, u Hrvatskoj bila politička stabilnost.

"To pokazuje koliko je kvalitetan rad i koji su uspjesi ove hrvatske Vlade i stoga na predstojećim izborima idemo po novi mandat koji ćemo zatražiti od birača jer smo ga zaslužili", poručio je Sanader.

Saborski zastupnik HDZ-a Ante Bačić je koaliciju Restart okupljenu oko SDP-a nazvao "eror kotacijom", to jest "kotacijom s pogreškom".

"Zamislimo da u epidemiji koronavirusa i u teškim vremenima Hrvatsku vode likov poput Bernardića ili Kreše Beljaka - ne daj Bože, na što bi to sličilo", rekao je Bačić. Pri tomu je dometnuo: "Poručujem Bernardiću neka se ostavi Rive, kafića i teških pića".

U demokraciji ne sudi partija

Nakon što je Bernardić danas u Splitu izjavio kako je neprihvatljivo da još nitko nije odgovarao za smrt 18 štićenika u splitskom Domu za starije i nemoćne osobe i da "premijer Andrej Plenković štiti Sanaderova štićenika", iz HDZ-a su poručili da u demokraciji ne sudi partija.

"Mi smo pobijedili sudove partije, partija neće biti ta koja će suditi i odnositi odluke o smjenjivanjima i postavljanjima. Činjenica je da je politička partija i njeno upravljanje prošlost, demokracija je i institucije sustava rade svoj posao. Na institucijama sustava je da procjene, izvide i provjere je li bilo nekih nedostataka i o tome donesu pravorijek," rekao je Sanader.

Na pitanje novinara zašto ravnatelj tog doma Ivan Škaričić (HDZ) nije podnio ostavku, Sanader je rekao kako je to osobni, moralni čin svakog pojedinca, a na upit bi li on na Škaričićevom mjestu podnio ostavku, kazao je kako ne može hipotetski odgovoriti. Naglasio je kako je diljem svijeta od koronavirusa umrlo na tisuće osoba u staračkim domovima.

Na upit kako komentira Bernardićevu izjavu da se u vezi s radom ili neradom nedjeljom HDZ ne može dogovoriti sam sa sobom te da se dodvorava Crkvi i stranačkoj desnici, Sanader je kazao kako je njegovo osobno mišljenje da nedjeljom ne trebaju raditi oni kojima to nije nužno, ali postoje i oni koji moraju raditi nedjeljom primjerice vatrogasci, policajci, novinari, političari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2022 03:50