KAOS

VIDEO: INCIDENT U ŽUPI PROBLEMATIČNOG DON DELAŠA Prekršio zabranu i organizirao misu, župljani fizički napali novinarku, policija na mjestu događaja

 
 CROPIX

Iako je većina vjernika pokazala odgovornost te se na uskršnoj misi u crkvi na Sirobuji okupio tek manji broj ljudi, jutro u župi problematičnog svećenika don Josipa Delaša nije prošlo bez incidenta.

Budući da don Josip, unatoč preporukama crkvenih tijela, nije odustajao od poziva vjernicima da mu se pridruže na misnom slavlju, novinari su se jutros zaputili provjeriti koliko će se vjernika odazvati njegovom pozivu te hoće li biti kršenja mjera socijalnog distanciranja, no u tome su spriječeni, a novinarka Dalmatinskog portala Živana Šušak divljački je izbačena iz crkve.

Dalmatinski portal je na Facebook objavio i snimku djelića mise u crkvi na Sirobuji, a koja je naprasno prekinuta kada je novinarka izgurana iz crkve.

Kako piše Dalmatinski portal, novinarka je grubo odgurnuta, a oduzet joj je i mobitel kojim je uživo prenosila okupljanje. Crkvenim vratima su joj prikliještili ruku.

I novinarka Slobodne Dalmacije Ana Franić trenutno se nalazi pred crkvom te je u više navrata upozorena od okupljenih da je bolje 'da ide ća'. Pred crkvu je stigla i policija.

Novinarka Šušak je, kako doznaje Slobodna Dalmacija, zajedno s kolegicom iz 24 sata, otišla dati izjavu na policiju, a policijski službenici pred crkvom čekaju da završi misa kako bi ispitali što se dogodilo.

U crkvi je jutros bilo nešto više od 10 vjernika koji su držali međusobni razmak

Novinari kažu kako je osim napada na kolegicu Šušak Živković bio još jedan incident kada je novinare i fotoreportere verbalno napao svećenik u krugu crkve na Sirobuji. Kažu da je vikao neprimjerene riječi vrijeđajući ih.

Kako javlja Dnevnik.hr, svećenik je urlao na okupljene novinare poručivši im "Neka vas đava nosi. Nemojte srat tu po nama. Ajte ća".

Policija je privela dvojicu muškaraca. Kako je Slobodnoj potvrdila Željka Radošević iz PU Splitsko-dalmatinske nad njima se provodi kriminalističko istraživanje, a o daljnjim aktivnosti bit ćemo pravovremeno obaviješteni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:47