PROBLEMI

VIDEO: IZVRIJEĐALI I VERBALNO NAPALI VATROGASCE 'Bio je to prizor kakav se viđa u filmovima, kada pobjednička vojska odluči spaliti poraženo selo...'

 
 Vatrogasc - Oni su naši heroji / Screenshot

Dobrovoljni vatrogasci koji su se na Veliki petak požurili na intervenciju u romsko naselje Donje Vratno u Varaždinskoj županiji, žestoko su verbalno napadnuti i izvrijeđani od strane mještana. Pritom su im ukradeni i reflektori s vatrogasnih vozila.

Netko je snimio brutalno ponašanje prema vatrogascima, a video snimka uskoro je postala viralna na hrvatskom sjeveru.

Varaždinski.hr objavio je snimku i priopćenje predsjednice Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec Nataše Šincek, a u kojemu je ona opisala razvoj događanja.

- Na Veliku subotu, u doba kada nam svima već na uši izlazi ono 'ostani doma' vatrogasci dobivaju poziv o intervenciji u romskom naselju Donje Vratno Dio - započinje priču.

Budući da je ovo naselje dio nikad riješene teritorijalne zbrke (pripada dvjema općinama, a zove se kao naselje u trećoj), na intervenciju su se odazvala sva tri DVD-a. Javljaju se i drugi i pitaju treba li pomoć, stižu s opremom u naselje.

- Ondje prizor kakav se viđa u filmovima, kada pobjednička vojska odluči spaliti poraženo selo. Deseci i deseci zapaljenih hrpa smeća diljem naselja, gori i "glavno" smetlište s kojim barem jednom mjesečno imamo bliske susrete i na kojem se uz biljni otpad, nalaze i tone plastike, životinjskih ostataka, crkotina, stakla...

Vrijeđanja od strane pijanih, bezobraznih mještana svih dobnih skupina prisutna su na svakom koraku, svako treće dijete ima tablet kojim snima, ne daj bože da mu kažeš nek se makne i to još povišenim tonom, odmah idu prijetnje, psovke.

Usput je i DVD-u Gornje Vratno ukraden i reflektor s navalnog vozila - napisala je u svom priopćenju, a koje objavljuje Varaždinski.hr predsjednica Šincek, rezignirana događanjima na Veliki petak u Varaždinskoj županiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:55