ZAGREBAČKI MANHATTAN

VIDEO: 'JA SAM SAMO ŠOFER!' Pogledajte kako je Bandićev vozač bježao od novinara, a gradonačelnik je u svom stilu odgovorio na pitanje o rušenju GUP-a

 
Milan Bandić
 Ranko Suvar / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je u petak komentirati izmjene zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP) koje ponovno nisu dobile suglasnost Ministarstva graditeljstva, ustvrdivši tek kako će "GUP biti uskoro" uz opasku: "Blago siromašnima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko".

Izmjene zagrebačkog GUP-a kojima bi se omogućila izgradnja tzv. Zagrebačkog Manhattana ponovno nisu dobile suglasnost Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja jer drže da dokumentaciju i elaborat treba dopuniti i dodatno doraditi.

Novinari su komentar od Bandića zatražili u Hotelu Esplanade gdje je sudjelovao na predstavljanju programa ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, no za konkretan odgovor ostali su uskraćeni.

"Vi mene zadirkujete, razgovarate s institucijom, čovjekom koji je na čelu Zagreba čak 20 godina i opraštam i vama i onima koji su vas poslali", poručio im je Bandić i dodao: "Samo čekajte i aplaudirajte, a ja vam kažem da će GUP biti uskoro."

Novu situaciju oko GUP-a gradonačelnik je nešto opširnije komentirao nakon predstavljanja zimske službe, no na pitanje smatra li da ga je HDZ prevario vezano uz GUP, nije odgovorio.

"Ja ne znam o čemu pričate. GUP će biti usvojen sukladno poslovniku, statutu i pozitivnim zakonskim propisima", odgovorio je Bandić.

GUP, kaže, može ići na doradu ako treba i tri puta, samo da ga se na kraju usvoji.

"U interesu je jednako gradonačelnika i ministra (Predraga) Štromara i premijera (Andreja) Plenkovića da se zagrebački GUP usvoji i da krenu investicije, da dobijemo plaće jer ako toga nema, nema ni Zagreba", ustvrdio je Bandić.

Upitan o kućicama koje je, prema pisanju medija, na glavnom zagrebačkom trgu dodijelio tvrtki svog bivšeg vozača, uzvratio kako se "gradonačelnik time ne bavi", dok je na pitanje zašto Zagreb nikada nije objavio natječaj za kućice za sajmove i manifestacije novinaru odgovorio da će "za to dobiti pisani odgovor".

Zdravko Krajina, spomenuti bivši Bandićev vozač, nije baš bio raspoložen za izjave. Novinar N1 televizije Ivan Skorin zamolio je Krajinu za komentar cijelog slučaja.

"Ne bih, hvala vam. Ja vam molim ne. Ja sam samo vozač", branio se Krajina.

Na pitanje je li se o kućicama na Trgu bana Jelačića direktno dogovarao s Bandićem, kratko je odgovorio:

"Naravno da ne".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2021 01:44