POSLIJE 'GAZDE'

VIDEO: JURIČAN PUSTIO TRAILER ZA DOKUMENTARAC O BANDIĆU Objavljena snimka gradonačelnika u brojnom i jako poznatom društvu

 
 Screenshot

Dario Juričan, redatelj i kandidat na predsjedničkim izborima koji je u prvom krugu osvojio 4,61 posto glasova, u petak ujutro na svom službenom Facebook profilu objavio je trailer za svoj novi film koji je nastao u produkciji Hrcina, a sufinancirali su ga HAVC, Hrcin, Zaklada Kultura nova i crowdfunding kampanja.

Sam Juričan "Kumeka" je najavio sljedećim riječima:

- Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, Uskokova redovna mušterija, u slobodno vrijeme rezač etiketa, dolazi na otvaranje Ljeta na Zrinjevcu kojeg organizira kralj zagrebačkog Adventa s najvećim brojem kućica - Denis Mohenski. Veza Mohenskog i Bandića je Bandićev vozač Zdravko Krajina.

Krajina se privatno druži s Mohenskim, bio mu je između ostalog i na otvaranju vile u Novigradu. U slobodno vrijeme Krajina zarađuje sa svojom tvrtkom Eko sajam rentanjem štandova na glavnom zagrebačkom Trgu. Krajina je dao na Sudu, prema navodima Uskoka, kao svjedok u aferi Agram, u kojoj je Bandić prvooptuženi, lažni iskaz.

Bandiću na rukoljub dolaze i Anita i Darko Tuček, ključni svjedoci u aferi Bundekfest. Darko Tuček optužio je Bandićevog pajdu Zdenka Antunovića za uzimanje mita. Bandić je godinama opstruirao Tučeke da organiziraju festival na jezeru Bundek. Sve dok 2018. nije krenuo sudski proces - afera Bundekfest, onda im je došao i na otvaranje festivala.

Tuček renta preko svoje tvrtke Fest kućice kraljevima Adventa. Tuček je također viđen kako u ljeto 2019. silazi s mitskog kata iznad bistroa Deno od Denisa Mohenskog u kojem se održavaju po Zagreb ključni sastanci.

Robert Ljutić neformalni je tjelohranitelj Milana Bandića; formalno je zaposlen u Uredu gradonačelnika - Protokolu. Ljutić je prvooptuženi u aferi Čokolada. Svi ostali u toj aferi već su na Županijskom sudu priznali krivnju.

Film 'Kumek' imat će premijeru u travnju 2020. u zagrebačkom kinu Europa - objavio je Juričan na Facebooku.

Podsjetimo, Juričan je 2016. snimio dokumentarni film "Gazda" o Ivici Todoriću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:10