GRADONAČELNIK ZAGREBA

VIDEO: 'KAKO VI MENE RAJCATE...' Bandiću postavljali pitanja o vezama s novim ministrom, on odgovorio seksističkim ispadom prema novinarki

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponovno je razljutio javnost zbog svojih neprimjerenih izjava prema novinarkama. Nakon što je reporterka N1 televizije pokušala postaviti svoje četvrto pitanje, on ju je prekinuo uz riječi: “Opet vi! Vi opet. Vi pilate. Da vi znate kako vi mene rajcate. Kako vi mene veselite, kako vi mene zabavljate. To je strašno.”

Naime, novinarka je Bandiću postavila više pitanja vezanih uz izmjene GUP-a, Memorandum o razumijevanju za Zagreb na Savi, o diplomatskim odnosima Srbije i Hrvatske te o odnosu zagrebačkog gradonačelnika s ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom. Ni na jedno od tih pitanja Bandić nije dao konkretan odgovor, no sam je rekao kako se osjeća “dobro raspoloženo” pa je nastavio odgovarati na pitanja okupljenih novinara. Tada je i došao odgovor s "rajcanjem"" koji pleše na granici seksizma.

Bilo je tu još izjava za koje je upitno bi li trebale doći od prvog čovjeka glavnog grada Hrvatske. Bandić je tako novinarki koja je pitala za prodaju zemljišta po niskoj cijeni Agroproteinki, firmi koju je svojedobno vodio otac aktualnog ministra vanjskih poslova, odgovorio da se obrati Gradskom uredu za imovinske poslove uz dodatak: “Nit sam senilan, nit sam bedast. A vi ste jako pametni i morat ćete još malo pure pojest da bi bili pametni kao ja.”

Podsjećamo, ovo nije prvi puta da je Bandić koristio neprimjeren odgovore prilikom davanja izjava. Jednom prilikom je rekao kako “on svima daje pa bi zato bio najbolje žensko”, a jednoj novinarki je poručio da mu je “k’o zločesta učiteljica i da bude fina dama”. Tijekom jedne konferencije u prostorijama Stranke rada i solidarnosti novinarkama je pak kazao da "grakću kao vrane".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:36