SPAČKA S ISTOKA

VIDEO: KOMIČARI IZ SVOJEVRSNE RUSKE VERZIJE 'U ZDRAV MOZAK' NAZVALI PLENKOVIĆA Mislili su ga nasamariti, ali na kraju je on razotkrio njih

 Screenshot

Prošle godine Hrvatsku su uveseljavali pozivi komičara i voditelja emisije "U zdrav mozak" Davora Jurkotića koji se cijelom nizu političara i osoba iz javnog života predstavljao kao tadašnji hrvatski premijer Tihomir Orešković.

I dok je Jurkotić upecao cijeli niz kapitalaca prije nego je "provaljen", na sličnu spačku gotovo je nasjeo i aktualni premijer Andrej Plenković. Doduše, s ovom Jurkotić nije imao veze, nego su u pitanju bili ruski komičari Aleksej Stoljarov i Vladimir Kuznjecov, poznati pod nazivom Vovan i Lexus.

Vovan i Lexus, koji inače rade za rusku državnu televiziju Rusija 24, predstavili su se kao premijer Ukrajine Volodimir Grojsman, a Plenkovića su, između ostalog, ispitivali o odnosima NATO-a i Ukrajine.

No, naš premijer se nije dao tek tako nasamariti te je sljedećeg dana on nazvao komičare kako bi provjerio s kim je to zaista razgovarao.

Plenković je šaljivu ekipu ubrzo uspio razotkriti nakon što im je postavio pitanje u koji restoran su išli on i Grojsman kada je svojedobno posjetio Kijev. Kada su oni odgovorili "Plava kamenica", Plenković je shvatio da ga dečki zafrkavaju jer su iskoristili ime gay kluba iz kultne serije humorističnih filmova "Policijska akademija".

Evo kako je tekao dio njihova razgovora (početak je u 4:40):

Plenković: Ja sam mislio da, kada dođe gospodin premijer, da ga odvedem u neki jako dobar hrvatski restoran. Mislio sam da to bude poput onog gdje je on mene vodio kada sam bio zadnji put u Kijevu. Kako se točno zove taj restoran, ja se ne mogu sjetiti?

Komičari: Zove se Plava kamenica.

Plenković: Kako? Meni se nekako činilo da je bilo sa "K"

Komičari: Ne. To je bila Plava Kamenica, najpoznatiji gay bar u Kijevu.

Plenković: Mislite da je bio gay bar? Pa da, baš premijer voli tako ići u gay bar? Baš sam si mislio da je on tako zabavan.

Komičari: Mi smo europske sile. I Ukrajina i Hrvatska. U skladu s europskim vrijednostima i tolerancijom normalno je da šefovi država idu u gay barove.

Plenković: Samo što je problem što pravi premijer mene nije vodio tamo. Pravi premijer je mene vodio negdje drugo. Ja vam čestitam. Pravi ste, ali nismo ni mi loši. Drago mi je da smo se čuli.

Na kraju se razgovor premijera i ruskih komičara završio u prijateljskom tonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:52