AFERA SPICE

VIDEO Konačno potvrđena optužnica za Podravku protiv Polančeca, Marinca i drugih

Bivšeg potpredsjednika vlade se tereti da je u aferi Spice uz još sedmoricu optuženika oštetio Podravku za najmanje 400 milijuna kuna
Zagreb, 240111.Zupanijski sud na Zrinjevcu.Dolazak na sudjenje Damira Polanceca, svjedoka u aferi Mali Maestro. Na slici: Damir Polancec i Ante Nobilo.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Sudac Ivan Turudić potvrdio je da je optužno vijeće u cijelosti potvrdilo USKOK-ovu optužnicu za Podravku.

Osim Damira Polančeca USKOK za nanođenje štete Podravci od najmanje 400 milijuna kuna optužio je i bivše čelnike Podravke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića.

Bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec iskoristio je svoje pravo da kao optuženik nazoči sjednici optužnog vijeća u aferi Spice, zbog čega nije svjedočio u ponovljenom suđenju za korupciju u slučaju "mali maestro".

Oba slučaja bila su na zagrebačkom Županijskom sudu u isto vrijeme, a Polančec se na za zahtjev obrane bivšeg potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju Ivana Gotovca i poduzetnika Svjetlana Stanića trebao pojaviti kao svjedok. Stoga je njegovo svjedočenje odgođeno za 24. veljače.

Na njega je pozvan jer je bio pretpostavljen Gotovcu koji je vodio postupak privatizacije Dalmacijevina. Što se Stanića tiče, njega USKOK tereti da je podmitio Gotovca pekom i putovanjem u Monte Carlo te ga na taj način potaknuo na zlouporabu položaja kako bi mu omogućio povoljnije dionice Dalmacijavina i splitskog hotela Bellevuea, tvrtki u vlasništu fonda za privatizaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 18:30