MEĐUNARODNI DAN MUZEJA

VIDEO: LEGENDARNI MUZEJ BESPLATNO OTVARA SVOJA VRATA! Pridružiti se virtualnoj turneji u Porsche muzeju, tura je dostupna i na hrvatskom jeziku!

 

Za 43. Međunarodni dan muzeja, danas će Porsche muzej u Zuffenhausenu besplatno otvoriti svoja vrata. U skladu s ovogodišnjom krilaticom ˝Muzeji za jednakost: raznolikost i uključivost“, digitalno vođene ture uživo bit će dostupne ove nedjelje na Instagram stranici @porsche.museum. Na taj način, fanovi mogu iz svog doma iz bilo kojeg mjesta na svijetu doživjeti kako Porsche prenosi svoje ideje i vrijednosti branda iz prošlosti u budućnost.

“Digitalna raznolikost je vrlo važna u vremenu kakvo je ovo, kad je putovanje veći izazov nego ikad” kaže Achim Stejskal, direktor Porsche muzeja.

“Kontinuirano radimo na proširenju digitalne ponude, ne samo sada za vrijeme krize izazvane korona virusom, nego već godinama. Posvećeni smo “Misiji budućeg nasljeđa” (Mission Future Heritage) i želimo koristiti moderne kanale komunikacije za prikaz baštine i budućnosti branda, ne samo u našem sjedištu u Zuffenhausenu, nego i šire”.

Na Međunarodni dan muzeja, dva će vodiča sat vremena digitalno voditi posjetitelje na engleskom i njemačkom jeziku kroz postavu muzeja u kojem se trenutno nalazi 80 automobila na više od 5.600 m2. Naglasak će staviti na posebne izloške te ponuditi uvid u povijest tvrtke. Digitalne ture uživo će predstaviti prototipove, trkaća vozila i automobile iz serijske proizvodnje. Svi zainteresirani mogu na Instagramu pogledati prvu turu koja počinje u 18:30 sati na njemačkom ili drugu u 00:00 (u ponoć) na engleskom jeziku. Ovi su termini van redovnog radnog vremena muzeja namjerno izabrani u skladu s krilaticom “Muzej za svakoga”.

Osim toga, obilasci će biti snimljeni na čak 9 jezika i od sutra dostupni kao video materijali na Porsche News TV stranici. Video materijali će biti dostupni na kineskom, francuskom, talijanskom, japanskom, rumunjskom, španjolskom, portugalskom, turskom i hrvatskom.

"Za svaki od navedenih jezika u Porsche muzeju imamo izvornog govornika. Želimo iskoristiti ove uživo snimljene video materijale da bismo zahvalili našim fanovima diljem svijeta i doveli djelić Porsche muzeja u njihove domove." objašnjava Stejskal.

"Ovo je prvi put da se vođena tura kroz Porsche muzej održava na ovakav način. Jako smo ponosni i sretni što se na popisu jezika našao i hrvatski. U vremenima kada je putovanje ograničeno, nudimo odličnu priliku da i govornici hrvatskog jezika diljem Europe i svijeta "zavire" u Porsche muzej i čuju detalje o izloženim vozilima i povijesti Porsche marke, kao i planovima za budućnost. Na našoj Facebook stranici Porsche Centra Zagreb objavit ćemo vođenu turu na hrvatskom jeziku i pozivamo sve zainteresirane da ju pogledaju i jave nam se sa svojim pitanjima." rekao je Hrvoje Lapić, voditelj Porsche marke u Hrvatskoj.

Hrvoje Lapić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:20