PROMOCIJA TURIZMA

VIDEO: LOS ANGELES TIMES SE RASPISAO O RALLYJU U HRVATSKOJ 'Nikola Tesla bio bi ponosan'

 Damir Krajač/Cropix

Nikola Tesla bio bi ponosan. Hrvatska će u svibnju biti domaćin prve međunarodne utrke električnih vozila "Nikola Tesla Rally", piše Los Angeles Times u članku pod naslovom "Najtiša cestovna utrka ikad?".

LA Times najavljuje da će utrka započeti u Puli 27. svibnja, s ciljem u glavnom gradu Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića, pet dana poslije.

Ističu da će ruta od 850 kilometara obuhvatiti poznate hrvatske turističke destinacije.

Utrka će se voziti pet dana u pet etapa rutom Pula-Poreč-Rovinj-Ičići-Opatija-Nacionalni park Paklenica-Zadar-Nacionalni park Krka-Gospić-Smiljan-Plitvička jezera-Zagreb.

Ruta uključuje i posjet rodnom mjestu Nikole Tesle, slavnog hrvatskog znanstvenika koji je zadužio svijet svojim izumima te usavršavanjima elektromotora, generatora, transformatora, kao i primjenom izmjenične električne struje.

Osim promociju elektromobilnosti i turizma, cilj projekta je i postavljanje infrastrukture za električna vozila. Tako će uz cestu, na ruti rallyja biti postavljene certificirane punionice za brzo punjenje, do sat i pol. Bit će postavljene na svakih 60-tak kilometara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:31