POGLED S OTOKA

VIDEO: MALO POZNATE ČINJENICE O NOVOJ ČLANICI EUROPSKE UNIJE Pročitajte što o Hrvatskoj piše engleski Independent

 www.virginmedia.com

LONDON - Britanski Independent, u kratkom prilogu o Hrvatskoj, odlučio je Englezima predočiti neke malo poznate činjenice o najnovijoj članici EU.

ŠTO ĆE ULAZAK U EU ZNAČITI U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU GRAĐANA Pojeftinit će meso, riba, mlijeko, šećer i voće, kredit možete dignuti u Grazu, a na rabljeni automobil iz EU ne plaćate PDV

- Ima skijašku tradiciju poput, recimo, Škotske, no Janica Kostelić je jedna od najvećih pobjednika Olimpijskih igara. Ima četiri zlatne medalje, piše Independent.

- Hrvatska je dom za više od 101 dalmatinca, pasa koji su nazvani po povijesnoj regiji Dalmacija prije više od 300 godina.

- Goran Ivanišević, hrvatski teniski šampion, igrao je i vodio splitski nogometni klub Hajduk. No, navija za West Bromwich Albion.

- Hrvatski vojnici s rubcima koje su im podarile supruge inspirirali su francuski ‘cravat’, nakon koje je uslijedila i engleska kravata.

- Nudističke plaže su svugdje u Hrvatskoj. Bradley Cooper je jednom posjetio jednu da bi snimio putopis - i skinuo se. Googlajte, piše Independent.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:23