ŠEF ZAGREBAČKOG SDP-a

VIDEO: MARAS POZVAO BANDIĆA DA PODNESE OSTAVKU 'Ako je istina da Grad neće sudjelovati u obnovi nakon potresa, treba ga se izbaciti iz ove zgrade'

 
Gordan Maras
 Ranko Suvar / CROPIX

Čelnik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u četvrtak je gradonačelnika Milana Bandića pozvao da podnese ostavku pokažu li se istinitima njegove tvrdnje da Grad Zagreb ne želi sudjelovati u obnovi nakon snažnog potresa koji je metropolu pogodio prije desetak dana.

Maras se na konferenciji za novinare ispred Gradske skupštine osvrnuo na izjavu državnog tajnika u Ministarstvu graditeljstva Željka Uhlira, koji je jučer prozvao gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom da ne žele sudjelovati u obnovi Zagreba.

"Zagreb se izjasnio, gradonačelnik Bandić, da ne želi obnavljati grad Zagreb. Sam gradonačelnik je dao izjavu za medije da su građani sami krivi", rekao je Uhlir.

Bandića treba izbaciti iz Skupštine, ne zaslužuje biti gradonačelnik

Maras ističe kako je to, pokažu li se ove tvrdnje istinitima, skandalozno i zahtijeva ne samo hitnu Bandićevu ostavku, "nego da ga se izbaci iz ove zgrade jer ne zaslužuje biti gradonačelnik Grada Zagreba".

Bandića je pozvao da komentira je li spomenuta izjava državnog tajnika točna, ističući da Grad mora maksimalno sudjelovati u obnovi posljedica potresa, pomoći građanima i napraviti sve kako bi što prije profunkcionirao.

Nije sporno, dodaje, da će u obnovi sudjelovati i država i Grad te EU fondovi, ali Grad Zagreb u tome mora biti jedan od ključnih sudionika.

"To je zadatak gradonačelnika Zagreba, a ne bježanje od problema, ne sukob s javnosti, ne prebacivanje odgovornosti na javnost, ne sukob s medijima. U ovom trenutku građani trebaju oslonac. Ukoliko gradonačelnik ne želi raditi taj posao, neka odstupi i da ostavku", poručio je Maras.

Bandić nije oslonac Zagrepčanima nego ih iritira

Gradonačelnika je optužio da u ovom trenutku nije stup i oslonac građanima Zagreba, "nego iritira građane, svađa se s njima".

Stoga traži što skorije sazivanje Gradske skupštine kako bi se svi politički akteri dogovorili oko obnove grada, a kao jedan od prvih poteza očekuje rebalans gradskog proračuna kako bi se zaustavili svi nepotrebni investicijski projekti.

Maras je od zagrebačkog HDZ-a, "koji godinama pokriva Bandića", zatražio da pokaže odgovornost i sazove Skupštinu, kako bi se svi zajedno dogovorili kako pomoći građanima i grad što prije stavili u funkciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2023 22:27