MINISTAR KOMADINA PODNIO OSTAVKU>VIDEO!

VIDEO Milanović: Nije bilo nesuglasica, otišao je zbog zdravlja. Za novog ministra želim Hajdaša Dončića

Odluka je bila teška, ali preporuke liječnika jednostavno više ne mogu ignorirati, napisao je Komadina
Zagreb, 170312.Iblerov trg 9.16. sjednica Glavnog odbora SDP-a, na kojoj se, izmedju ostalog bira i novi predsjednik stranke.Na slici: Zoran Milanovic i Zlatko Komadina.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

NOVO >>> 13:42 - Premijer Zoran Milanović danas je u 13.30 sati održao konferenciju za novinare povodom ostavke ministra Komadine.

Milanović je okupljenim novinarima izjavio da ga je ministar Komadina jučer obavijestio o podnošenju ostavke. Kao razlog ostavke, premijer je potvrdio da se radi o narušenom zdravstvenom stanju ministra Komadine.

Milanović je potvrdio da će do prve sjednice Sabora ministarstvo voditi zamjenik Zdenko Antešić, a da će za ministarsko mjesto predložiti zagorskog župana Sinišu Hajdaša Dončića.

Na novinarsko pitanje zbog čega je upravo Komadinu izabrao za ministra, Milanović je rekao da su razlog bili njegovo iskustvo i kompetencija, te je naglasio da između njih nikada nije bilo nesuglasica.

- Jedini razlog ostavke ministra Komadine je zdravlje. Niti Žuta Lokva, niti išta drugo - poručio je Milanović.

12:54 - Zlatko Komadina podnio je ostavku na dužnost ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, priopćila je Vlada na svojim web stranicama .

Ministar Komadina tu je odluku donio na preporuku liječnika zbog narušenog zdravstvenog stanja.

O svojoj odluci izvijestio je predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića.

U pismu premijeru ministar Komadina je među ostalim napisao:

“Usprkos mojoj želji da kao član Vlade doprinesem reformama koje su pred njom, posebno u sektoru prometa i infrastrukture, nažalost zdravstvena situacija mi to ne omogućava.

Odluka je bila teška, ali preporuke liječnika jednostavno više ne mogu ignorirati.”

Do izbora novog ministra, ministarstvo će voditi zamjenik Zdenko Antešić.

Za njegovu fotelju najizgledniji je krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić (intervju koji je dao Nedjeljnom Jutarnjem pročitajte OVDJE) . Navodno on je već spreman "uskočiti", javlja HRT .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 01:57