KUKURIKU U ŠIBENIKU

VIDEO Milanović o slučaju Tržnice Rijeka: Bio je to politički progon zbog kojeg nitko neće odgovarati

 Nikša Stipanićev / Cropix

U Šibeniku je danas Kukuriku koalicija predstavljala svoj predizborni program i to je bila idealna prilika da prvi čovjek SDP-a Zoran Milanović komentira odbacivanje kaznene prijave protiv Vojka Obersnela .

- Prije 20 mjeseci je u manje od 30 dana policija, to posebno naglašavam, podnijela kaznene prijave protiv tri gradonačelnika. Sva trojica su, slučajno ili ne, bili i dalje su članovi predsjedništva SDP-a. I dok je DORH brzo riješio prijave protiv Mršića i Picule, s Obersnelom je slučaj trajao 20 mjeseci - započeo je svoj komentar Milanović.

- Ovdje se radilo o progonu ljudi političke policije, a na koncu nitko zbog podnošenja lažnih kaznenih prijava neće odgovarati. Budemo li imali potporu hrvatskih građana, takve stvari nećemo dopustiti. Policija više neće udarati nikoga na ovakav način. Ni HDZ, ni SDP, ni bilo koju drugu stranku - rekao je Milanović.

Josipović: S radom policije i sudova ne smije se kalkulirati uoči izbora

- Prozivanje bilo koga, posebno u ako je možda riječ o predizbornoj manipulaciji, nije dobro - komentirao je odbacivanje prijave protiv Obersnela i predsjednik Ivo Josipović nakon kave s građanima.

- Svim ću se snagama boriti da dođe vrijeme kada policijski i pravosudni rad neće biti dio predizbornih kalkulacija - kaže predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:17