U ZDRAV MOZAK

VIDEO: 'MIRO, EVO TI SVETA GERA, SAMO MAKNI ŽICU S GRANICE!' Poslušajte kako je slovenski premijer reagirao na nemoralnu 'Oreškovićevu' ponudu

 Printscreen: YouTube / EPH

Novi mandatar Tihomir Orešković - odnosno komičar Davor Jurkotić - danas je našao novu žrtvu u svojoj emisiji "U zdrav mozak". Na tapeti se ovaj put našao premijer susjedne nam Slovenije - Miro Cerar.

Na samom početku razgovora Cerar je "budućem premijeru" Hrvatske zaželio sve najbolje na početku mandata. Jurkotić se potom raspitivao i za stanje u Sloveniji, a Cerar je odgovorio da je kod njih sve dobro.

Potom je naš "mandatar" pričao kako mu je u Sloveniji uvijek bilo lijepo, da uživa na Bledu, na što je i Cerar uzvratio da uživa u Hrvatskoj. "Orešković" nije štedio vremena te je pozvao Cerara na zajedničko ljetovanje, barkom po Brijunima, što je slovenski premijer načelno prihvatio.

Potom je Jurkotić skočio na ozbiljnije stvari i rekao Ceraru da bi Slovenija trebala maknuti ogradu (tzv. žilet žicu) prema Hrvatskoj. Slovenski je premijer oprezno uzvratio da bi trebali popričati o tome te se nije ulovio na Jurkotićevu zamku da bi dao Svetu Geru Sloveniji samo da se makne ograda, odgovorivši tek: "Pričat ćemo. Prvo trebamo naći zajednički put da zaustavimo migrante."

Jurkotić je potom rekao da bi bilo najbolje kad bi Slovenija i Hrvatska bile jedna država, ali je Cerar opet ostao oprezan. Također je odbio i poziv na ručak u Slovenije, kroz koju je "mandatar" navodno prolazio", budući da ga nema u Sloveniji.

Sve u svemu, Miro Cerar ispao je pametniji i oprezniji od hrvatskih političara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 15:24